Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Προχωρά «κανονικά» η παράδοση του ορυκτού πλούτου στα μονοπώλια

Τρεις προσφορές κατατέθηκαν στο διαγωνισμό για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα και νότια της Κρήτης, όπως ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση, απόλυτα προσηλωμένη στα συμφέροντα του κεφαλαίου, «τρέχει» ακάθεκτη και τις διαδικασίες για την παράδοση του ορυκτού πλούτου της χώρας στους μονοπωλιακούς ομίλους, η ανακοίνωση του υπουργείου «καυχιέται» πως η εξέλιξη του διαγωνισμού «στις σημερινές δύσκολες συνθήκες στην πετρελαϊκή αγορά, μπορεί να εκτιμηθεί ως ένα θετικό βήμα στην προσπάθεια της χώρας για την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου της».
Οι αιτούμενες περιοχές στις οποίες αναφέρονται οι προσφορές, καθώς και οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα ανακοινωθούν μετά την αποσφράγιση των προσφορών, προσθέτει η ανακοίνωση. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι γνωστό είναι πως σχετικό ενδιαφέρον είχαν δείξει στο παρελθόν οι εταιρίες «Exxon Mobil», «Total», και τα ΕΛΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: