Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


Ήδη πολλές υγειονομικές και προνοιακές μονάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους.
Κανείς συμβιβασμός με την κρατική υποχρηματοδότηση, τις ελλείψεις φαρμάκων, υλικών, εξοπλισμού και προσωπικού.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα για συγκρότηση επιτροπών αλληλεγγύης και διεκδίκησης στους υγειονομικούς, τα σωματεία τους, τα εργατικά σωματεία εργαζομένων άλλων κλάδων, τους συλλόγους ασθενών, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές.
  Αυτή την ώρα το κύριο καθήκον όλων, κάθε σωματείου κάθε εργαζόμενου είναι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας για να  επιβιώσει ο λαός, να αντιμετωπισθούν τα επείγοντα προβλήματα υγείας και πρόνοιας του λαού!
  Αναλαμβάνουμε δράση ώστε να εξασφαλιστούν πλήρεις υγειονομικές και προνοιακές υπηρεσίες από τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, τα ΠΕΔΥ, τα ιδρύματα πρόνοιας για ΑΜΕΑ, χρόνιους πάσχοντες, ηλικιωμένους, παιδιά.
·         Να μην επιτρέψουμε να μείνουν οι ασθενείς χωρίς φάρμακα, εξετάσεις, νοσηλεία, θεραπείες, χειρουργεία, να μην υποβαθμιστεί η σίτιση των ασθενών.  
·         Να μην μείνει καμία δημόσια υγειονομική και προνοιακή μονάδα χωρίς φάρμακα, τρόφιμα, αναλώσιμα  υλικά, αντιδραστήρια, υλικά χειρουργείου κ.ά.
·         Να καταργηθούν οι πληρωμές και οι συμμετοχές για ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στα απογευματινά ιατρεία.
·         Να σταματήσει η παρακράτηση των συντάξεων των χρονίως πασχόντων και των ΑμΕΑ για πληρωμή των ιδρυμάτων που νοσηλεύονται.
·         Να εξασφαλιστεί η δωρεάν σίτιση των άπορων, των ανασφάλιστων, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των εργαζομένων σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο και ίδρυμα πρόνοιας, παιδικό σταθμό, σχολική μονάδα.
·         Να αναλάβουν εξολοκλήρου τη συντήρηση και φροντίδα των χαμηλοσυνταξιούχων και μοναχικών ηλικιωμένων τα ιδρύματα και οι προνοιακές δομές.
·         Να εξασφαλιστούν όλα τα εμβόλια δωρεάν και να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά.
Να πληρωθούν ολόκληροι οι μισθοί των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας και πρόνοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: