Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Για τις δολοφονίες Παλαιστινίων παιδιών από το Ισραήλ

Ερώτηση από την ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ    Πηγή: ΑΡ
Τη θηριωδία των ισραηλινών αρχών που την τελευταία εβδομάδα έχουν εκτελέσει τουλάχιστον 7 παιδιά Παλαιστινίων και την επιθετικότητα του Ισραήλ, καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτησή της στην ύπατη εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Φ. Μογκερίνι. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕΚώστας Παπαδάκης στην Ερώτησή του υπογραμμίζει τα παρακάτω:

«Με την εν ψυχρώ εκτέλεση τουλάχιστον 7 Παλαιστινίων, παιδιών, στη Δυτική Όχθη την τελευταία εβδομάδα κλιμακώνεται η επιθετικότητα του Ισραήλ. Οι απίστευτης βαρβαρότητας πράξεις αυτές του κράτους του Ισραήλ έρχονται να προστεθούν στις δολοφονίες 170 και πλέον Παλαιστινίων τους τέσσερις τελευταίους μήνες.
Το συνεχιζόμενο έγκλημα των δολοφονιών, των απαράδεκτων κρατήσεων και φυλακίσεων, της κατοχής, της τρομοκρατίας, των κατεδαφίσεων σπιτιών Παλαιστινίων, των νέων εποικισμών συντελείται υπό την "προστασία" των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτές οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προκλητικά εξισώνουν το θύτη με το θύμα, καταδικάζοντας "όλες τις ενέργειες τρόμου".
Βαριά είναι η ευθύνη και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής για αναβαθμισμένη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το ισραηλινό κράτος-δολοφόνο, το έχει αναγορεύσει σε "φίλο και σύμμαχο" θεωρώντας το διεθνές πρόβλημα της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών "ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη".
Ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ:
- Τι κάνει η ΕΕ για να καταδικάσει τις δολοφονίες παιδιών και άλλων Παλαιστινίων από το ισραηλινό κράτος;
- Πώς τοποθετείται στις δίκαιες διεκδικήσεις του παλαιστινιακού λαού για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως και για την άρση του πολύμορφου αποκλεισμού των παλαιστινιακών εδαφών;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: