Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Με την ανοχή της """ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ""" Τσιπραίικης Κυβέρνησης

Εκδικητικές απολύσεις μετά την πανεργατική απεργία
Καμιά πρόκληση της εργοδοσίας δε θα μείνει αναπάντητη, ξεκαθαρίζουν τα ταξικά συνδικάτα

Η επιτυχία της απεργίας «έκατσε στο λαιμό» της εργοδοσίας, που προχωράει σε στοχευμένες απολύσεις
Η επιτυχία της απεργίας «έκατσε στο λαιμό» της εργοδοσίας, που προχωράει σε στοχευμένες απολύσεις

Στην απόλυση δυο μεταλλεργατών στο εργοστάσιο στη Γυρτώνη της Λάρισας προχώρησε η εργοδοσία της ΕΞΑΛΚΟ. Σε ανακοίνωση - καταγγελία, ηΕνωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας καταγγέλλει
ότι η εργοδοσία, δύο εργάσιμες μέρες μετά τη μεγάλη πανελλαδική απεργία, στην οποία συμμετείχε ο ένας από τους απολυμένους, κάλεσε τους δύο εργαζόμενους με το σχόλασμα της βάρδιας και τους ανακοίνωσε μέσω του διευθυντή ότι «δεν είναι ευχαριστημένοι με την απόδοσή τους».
Με αυτή τη στάση, σημειώνει το σωματείο, η εργοδοσία «θέλει να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους και να τους "προειδοποιήσει" ότι όποιος κινητοποιείται, όποιος απεργεί, θα πάρει το δρόμο της απόλυσης. Απαιτούμε να πάρουν τώρα πίσω τις εκδικητικές απολύσεις. Καλούμε τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την προκλητική στάση της εργοδοσίας».
Θυμίζουμε ότι την επομένη της απεργίας απολύθηκε και μια εργαζόμενη από το κατάστημα της εταιρείας «Vodafone» στη Λαμπρινή, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ). Το περασμένο Σάββατο, το Συνδικάτο προχώρησε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα, απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόλυση, με την οποία, όπως εξηγεί, η εργοδοσία στόχο έχει να «τιμωρήσει» την αγωνιστική στάση της εργαζόμενης.
Τέλος, με αφορμή την προσπάθεια της εργοδοσίας αμέσως μετά την απεργία να επιβάλλει μειώσεις μισθών με ιδιωτικά συμφωνητικά, το σωματείο των εργαζομένων στον όμιλο καλεί με ανακοίνωσή του την κυβέρνηση και το υπουργείο «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν μέτρα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».
Δηλώνει, επίσης, ότι «το σωματείο θα είναι δίπλα σε κάθε συνάδελφο που θα δώσει τη μάχη, αλλά και σε κάθε έναν που κάτω από την πίεση των αναγκών της ζωής δεν άντεξε τον εκβιασμό και υπέγραψε. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί συσπειρωμένοι στο σωματείο, για τα δικαιώματά μας, τις συνθήκες δουλειάς, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: