Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Μην αγχώνετε τα παιδιά σας όταν αθλούνται

Μην αγχώνετε τα παιδιά σας όταν αθλούνται
Η φυσική άσκηση και ο αθλητισμός είναι απαραίτητα για τα παιδιά, όμως πολλές φορές οι γονείς ξεχνούν πώς σε αυτές τις μικρές ηλικίες περισσότερη σημασία έχει η διασκέδαση και το παιχνίδι, παρά οι νίκες και οι πρωτιές.

Αν λοιπόν το μικρό σας είναι μέλος μιας αθλητικής ομάδας, καλό θα είναι να αποφύγετε τα παρακάτω όπως διαβάζουμε στο mother.gr:
  • Μην κατηγορείτε τους αντιπάλους: Είναι άλλο να ενθαρρύνετε και να εμψυχώνετε το παιδί σας και άλλο να μιλάτε άσχημα για τις αντίπαλες ομάδες.

  • Μην κατηγορείτε τους συναθλητές: Να θυμάστε πώς μερικά από τα οφέλη του αθλητισμού είναι η κοινωνικοποίηση, η συνεργασία και η δημιουργία φιλικών δεσμών ανάμεσα στα παιδιά. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείτε αντιζηλίες ανάμεσα στο παιδί σας και τους φίλους του.

  • Μην τσακώνεστε με τον προπονητή: Αυτός είναι ο υπεύθυνος της ομάδας, γι’ αυτό αφήστε τον να κάνει την δουλειά του. Μην επεμβαίνετε και ειδικά μην του υποδεικνύετε τι να κάνει.

  • Μην τσακώνεστε με τους άλλους γονείς: Σε πολλούς παιδικούς αγώνες έχει παρατηρηθεί το πραγματικά αστείο φαινόμενο των γονιών που τσακώνονται στην εξέδρα, ενώ τα παιδιά απλά διασκεδάζουν στο γήπεδο.

  • Μην πιέζετε το παιδί σας: Μην επιμένετε να συνεχίσει το μικρό σας ένα άθλημα μόνο και μόνο γιατί αρέσει σε εσάς ή γιατί το έχετε απωθημένο από τα παιδικά χρόνια. Σεβαστείτε τις επιθυμίες, τις κλίσεις και την προσωπικότητα του παιδιού σας και επιτρέψτε του να ασχολείται μόνο με αυτό που του αρέσει και το κάνει ευτυχισμένο.
  • ΠΗΓΗ
  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ: Κυρίως οι προπονητές να μην πιέζουν τα μικρά παιδιά χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τα ίδια τα παιδιά  όπως "ξυπνήστε", "τεμπέληδες" "πάρτε τα πόδια σας", "χτυπήστε τους" για να "φάνε" να "λιώσουν" τον αντίπαλο τους, και άλλα πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :