Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ένα Πανεπιστήμιο δεμένο και δοσμένο στις επιχειρήσεις και ελεγχόμενο με ασφαλίτικους μεθόδους ονειρεύεται η Νέα Δημοκρατία

Με το χαρακτηριστικό τίτλο «Ενα δημιουργικό σοκ στα Πανεπιστήμια, 4 άξονες για μια ανταγωνιστική δημόσια ανώτατη εκπαίδευση - Σύνδεση με την Αγορά Εργασίας - Ασφάλεια - Εξωστρέφεια - Ερευνα», η ΝΔ διοργάνωσε εκδήλωση στο πλαίσιο της «ζύμωσης νέων ιδεών για την Ελλάδα του μέλλοντος», δηλαδή για ένα πανεπιστήμιο όσο ποτέ δεμένο στις επιχειρήσεις και τους βάρβαρους νόμους της αγοράς.

Σε ό,τι δε αφορά την ασφάλεια των πανεπιστημίων, η ΝΔ άφησε - μέσω προβολής συνέντευξής του - τον υπεύθυνο ασφαλείας του Πανεπιστημίου του Bradford να περιγράψει αυτό που συμβαίνει εκεί και που, όπως φαίνεται, η ΝΔ οραματίζεται και για εδώ. Δηλαδή ένα πανεπιστήμιο με «37 άτομα προσωπικό ασφαλείας» που «φορούν ειδικές στολές, ενσωματωμένες κάμερες σώματος που καταγράφουν ήχο και εικόνα». Με «δύο καθημερινές επισκέψεις της Αστυνομίας στο Τμήμα Ασφαλείας του Πανεπιστημίου». Με όλα τα μέλη του προσωπικού ασφαλείας να «έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σύλληψη, να προχωρήσουν σε κράτηση οποιουδήποτε ατόμου που προκάλεσε ή φέρεται ύποπτο να προκαλέσει ζημιές ή να ασκήσει βία σε άλλα άτομα». Με 350 κάμερες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Με ψηφιακό κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για παρακολούθηση όλων των χώρων. Με όρο ότι «όλο το προσωπικό και οι φοιτητές πρέπει να φέρουν την ταυτότητά τους. Ολα τα κτίρια έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση» και με τη διαπίστωση - επιστέγασμα ότι «τα πανεπιστήμια δίχως Γραφείο Ασφάλειας και δίχως εσωτερική Ομάδα Ασφάλειας θα δυσκολεύονταν να εφαρμόσουν οποιονδήποτε κανονισμό ή πολιτική που επιθυμούσαν»!!!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τέτοια μέτρα ΟΥΤΕ τα αρρωστημένα μυαλά της Χούντας είχαν επινοήσει 

Δεν υπάρχουν σχόλια: