Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Πρωτάκουστο !!!!!!!! Παραβιάζουν το Σύνταγμα Σαμαράς και Βενιζέλος

Πριν από λίγο ακούσαμε στο ΣΚΑϊ πως οι Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου.

Με δεδομένο ότι η ορκωμοσία του αποχωρούντος Προέδρου έγινε στις 12 Μαρτίου 2010, σύμφωνα με το σύνταγμα η πρώτη ψηφοφορία πρέπει να γίνει τουλάχιστον στις 17 Φεβρουαρίου και όχι 2 μήνες νωρίτερα που αποφάσισαν. Εκτός και αν  αυτή τη στιγμή που ανακοίνωσαν την απόφαση τους αυτή έχει παραιτηθεί ο κ.Παπούλιας , οπότε η εκλογή γίνεται σύμφωνα με τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 32 του συντάγματος.

Αρθρο 32: (Εκλογή)

*1. H εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Bουλή γίνεται με ονομαστική ψηφοφορία και σε ειδική συνεδρίαση, που συγκαλείται από τον Πρόεδρο της Bουλής έναν τουλάχιστο μήνα πριν λήξει η θητεία του εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τα οριζόμενα στον Kανονισμό της Bουλής.

Σε περίπτωση οριστικής αδυναμίας του Προέδρου της Δημοκρατίας να εκπληρώσει τα καθήκοντά του, κατά τους ορισμούς του άρθρου 34 παράγραφος 2, καθώς επίσης και σε περίπτωση που ο Πρόεδρος παραιτηθεί, πεθάνει ή κηρυχθεί έκπτωτος κατά τις διατάξεις του Συντάγματος, η συνεδρίαση της Bουλής για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας συγκαλείται μέσα σε δέκα ημέρες το αργότερο αφότου έληξε πρόωρα η θητεία του προηγούμενου Προέδρου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τσελιγκα προσεξε τουλαχιστον 1 μηνα πριν. μπορει και πεντε καταλαβες;

tseligas είπε...

Άρα, μ΄αυτήν την ερμηνεία,μπορεί και την επόμενη μέρα της νέας εκλογής να εκλέξουμε τον νέο.
Μέχρι σήμερα καμία εκλογή δεν έγινε 3 μήνες νωρίτερα.
Το γιατί γίνεται, το κατάλαβαν και οι κότες.
Και για να μην σε αδικήσω προσθέτω τη λέξη ΗΘΙΚΑ.