Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Δραστηριότητες του ΠΑΜΕ



Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και των Δημάρχων Καισαριανής και Χαϊδαρίου Ηλία Σταμέλο και Μιχάλη Σελέκο αντίστοιχα, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, σήμερα (4/12).
Η αντιπροσωπεία, που συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, απαίτησε να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό, ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει απρόσκοπτα τις σπουδές του. Κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης ως απαράδεκτη και αδικαιολόγητη και τόνισε ότι έχει την ευθύνη να πάρει άμεσα πρωτοβουλία, για να λυθεί εδώ και τώρα το ζήτημα. Τόνισε, επίσης, ότι θεωρεί αναφαίρετο το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη μόρφωση, ιδιαίτερα για έναν νέο άνθρωπο. Έτσι λοιπόν κάθε απαγόρευση των εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους είναι απαράδεκτη και πρέπει άμεσα να αρθεί.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε όσα είπε και χθες (3/12) σε συνέντευξη τύπου και συγκεκριμένα ότι  το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν του δίνει καμία δυνατότητα παρέμβασης.
Ωστόσο, όπως τονίστηκε από την αντιπροσωπεία, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ενώ η στάση της προκαλεί πολλά ερωτηματικά. 

Απαιτούμε να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό.  
===============================

Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει πως ενδεχόμενη νέα παρέμβαση στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα είναι αιτία πολέμου. Πόλεμος για το ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις είναι να εξοπλιστούν σε πρώτη φάση όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι, να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, να σημάνει συναγερμός στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς και να μπουν περισσότεροι εργαζόμενοι στη μάχη.

Μετά τις σημερινές παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν σε κυβερνητικά κτίρια από δεκάδες σωματεία σε όλη τη χώρα, δίνοντας μία πρώτη απάντηση στα προωθούμενα μέτρα και στις αρνητικές εξελίξεις που θα υπάρχουν από αρχή του έτους στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, η πολύμορφη δραστηριότητα των σωματείων συνεχίζεται αύριο Παρασκευή 5 Δεκέμβρη με δεκάδες πικετοφορίες σε κλάδους και γειτονιές και πάνω από 1000 εξορμήσεις ενημέρωσης και συζητήσεις σε τόπους δουλειάς.
===========================
 ==========================
Την Κυριακή 7 Δεκέμβρη καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τη φτωχή αγροτιά να δώσουν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα στις 5.30μμ στην Ομόνοια.

Να αποτρέψουμε τη νέα αντασφαλιστική επέλαση!
Όλοι στους δρόμους!
Απεργιακός Συναγερμός

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το σποτ του ΠΑΜΕ για τα συλλαλητήρια στις 7 Δεκέμβρη (http://youtu.be/2XvS94Z70xM)

==================================
==================================
Δεκάδες συνδικάτα της Αθήνας ανταποκρινόμενα στον κάλεσμα του ΠΑΜΕ για γενικό ξεσηκωμό και ανατροπή της αντιασφαλιστικής επέλασης που προετοιμάζεται, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών αλλά και σε αρκετά κυβερνητικά κτίρια και ασφαλιστικούς φορείς σε όλη τη χώρα.
Αντιπροσωπεία των σωματείων συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, όπου με ωμό κυνικό τρόπο μας ανακοίνωσε το σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας τις προτάσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Ο Υπουργός επιβεβαίωσε καταρχήν την αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης από τις 4500 ημέρες εργασίας στις 6000 ημέρες, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε πως η κυβέρνηση δε θεωρεί σωστό να συνταξιοδοτούνται οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά πριν από τα γενικά όρια.
Είναι πλέον καθαρό ότι αν δεν τους σταματήσουμε, δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο από τα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα. Έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας, κορυφώνεται η επίθεση στην υγεία και την πρόνοια, στην προστασία των εργαζόμενων στους τόπους δουλειάς.
Εδώ και τώρα όλοι στον αγώνα για να αποτρέψουμε την αντιασφαλιστική επέλαση! Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι!
Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7 Δεκέμβρη σε όλες τις πόλεις! Στην Αθήνα στις 5.30μμ, στην Ομόνοια!



Δεν υπάρχουν σχόλια: