Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Εκδηλώσεις για της επέτειο της μάχης Βασιλικών-Γαλάτιστας κατά την επανάσταση του 1821

Επετειακές Εκδηλώσεις για την 194η επέτειο από την  Θυσία του Καπετάν Χάψα και των Παλικαριών του στη φονική μάχη των Βασιλικών της 10ης Ιουνίου 1821, καθώς και για το Ολοκαύτωμα της Ι. Μονής της Αγίας Αναστασίας, διοργάνωσε σήμερα
η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας και στο Μνημείο του ανδριάντα του καπετάν Χάψα που βρίσκεται στην είσοδο του Μοναστηριού
Μετά την Όρθρο και την Θεία Λειτουργία τελέστηκε  αρχιερατικό μνημόσυνο χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μιλήτου και Καθηγουμένου της Ι. Μονής της Αγίας Αναστασίας κ.κ. Αποστόλου  και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός λόγος  για την επέτειο αυτή.
Αντιπροσωπεία από τα σχολεία Γαλάτιστας και Βασιλικών
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της κυβέρνησης και των άλλων αρχών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής.


Η χορωδία του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τραγούδησε δυο επετειακά τραγούδια και έψαλε και τον Εθνικό Ύμνο (εδώ μπορείτε να τα ακούσετε) και  ακολούθησε λιτή υπαίθρια δεξίωση  προς τιμήν των προσκεκλημένων στο χώρο του Μνημείου.
Η χορωδία του παγχαλκιδικού συλλόγου

 Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Α.Αναστασίας κ.κ. Απόστολος είχε μια μικρή συζήτηση με τον αντιδήμαρχο Πολυγύρου Αλέκο Λακρό, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Πολυγύρου Γιάννη Σιμώνη και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας Μανόλη Σειρά για θέματα περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: