Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Δεσπότη, Ι.Μ.Ιερισσού κλπ, "ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ".Κάτω τα χέρα από τον Παπανικόλαο

"Πραξικόπημα" στο Παλαιόκαστρο. Ο Δεσπότης, πληροφορούμαστε από κατοίκους του χωριού, πήρε από το χωριό τον Παπανίκο.

Δεν μάθαμε, τους λόγους - οφείλει "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ" μα ενημερώσει τους κατοίκους του χωριού τίμια και καθαρά και όχι με βυζαντινισμούς-ούτε το μέρος που τον έστειλε "εξορία". Φαίνεται πως οι παρατρεχάμενοι σας δεν μπορούν να δεχτούν κάποιον που έγινε παπάς επειδή το πίστευε και που ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ - σεβόμενοςαυτά που γράφουν με τις γραφές δηλαδή το ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΑΒΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΩΤΕ-, τελούσε τα μυστήρια και όχι για το ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.
Ο κόσμος χρησιμοποιεί δεσπότα μου την φράση "τον φάγατε". Και είναι η πιο ήπια έκφραση.
Αααα υπάρχει μια λαϊκή έκφραση που λέει "Μεγάλη μπουκιά φάε , μεγάλα λόγια μη λες". Και εσείς έχετε πολλά μεγάλα λόγια ΥΠΕΡ του Παπανικόλα, τα πρόσφατα μάλιστα κατά την χειροθεσία σε αρχιμαντρίτη του πατέρα Παϊσιου.
Θα σας το πούμε για μια ακόμα φορά. Οφείλετε μα δώσετε μια εξήγηση στους κατοίκους εκείνους του Παλαιοκάστρου που τόσο πολύ τον αγάπησαν στους λίγους μήνες που διακόνησε το χωριό, και αυτοί ήταν σχεδόν όλοι, εξαιρουμένων βέβαια αυτών που - μη μας πείτε ότι δεν γινότανε δεν θα το πιστέψουμε- σας ενημέρωναν "καθ' εκάστην".
Λυπούμαστε για την ενέργεια σας αυτή. Δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε άλλες εκφράσεις παρμένες μέσα από τα ιερά Ευαγγελία. Φοβόμαστε, όμως, μήπως το κεφάλαιον 23 του Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον - εκείνο μετά πολλά ΟΥΑΙ- κατά λάθος το σκίσει και δεν μπορέσατε να το διαβάστε.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: