Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Τα "έξυπνα" σύνορα της ΕΕ ανοίγουν και κλείνουν ανάλογα με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

 Δελτίο Τύπου της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Η εντεινόμενη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα οξύνει το μεταναστευτικό πρόβλημα με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κάθε χρόνο να πεθαίνουν, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι και με τους μηχανισμούς καταστολής της ΕΕ που κρατούν κλειστά τα "έξυπνα" σύνορά της
. Τα "έξυπνα" σύνορα ανοίγουν όταν η αύξηση της ροής των μεταναστών εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Τα παραπάνω ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση σχετικά με τη "δέσμη μέτρων για την έξυπνη διαχείριση των συνόρων" στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας στην ομιλία του τα εξής: 
"Το μεταναστευτικό πρόβλημα οξύνεται όλο και περισσότερο εξαιτίας της κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. Η ΕΕ με την ενεργό συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης με πρόσχημα την αντιμετώπιση των διακινητών, συγκροτούν ναυτική στρατιωτική δύναμη για επεμβάσεις σε τρίτες χώρες.
Τα έξυπνα σύνορα της ΕΕ δεν είναι άλλο από το άνοιγμα και το κλείσιμο της κάνουλας της ροής των μεταναστών κατ΄ όπως ορίζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Το μόνο που είναι δεδομένο είναι τα σιδερόφρακτα συστήματα καταστολής, το ευρωφακέλωμα, τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η Frontex, η Shengen, λόγω των οποίων  ξεψυχούν στα νερά της Μεσογείου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κάθε χρόνο. Η πρόταση της Κομισιόν για επανεγκατάσταση αποτελεί κοροϊδία, δεδομένου ότι πέραν από σταγόνα στον ωκεανό το Δουβλίνο κι οι άλλοι κανονισμοί της ΕΕ θα είναι σε ισχύ και αυτή είναι η ουσία.
Εδώ και τώρα να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των προσφύγων, τη γρήγορη και αξιόπιστη παροχή ασύλου ή επικουρικής προστασίας, τη δημιουργία κρατικών και αξιοπρεπών δομών φιλοξενίας".

16/06/2015                                          Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: