Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ:

Στρατηγική για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων η στρατηγική της ΕΕ για την ενεργειακή ασφάλεια.

Η ευρωπαϊκή στρατηγική για την ενεργειακή ασφάλεια υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων με την παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση των υποδομών της, ενώ οξύνονται οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί της ΕΕ με Ρωσία, Κίνα και ΗΠΑ, τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τόνισε τα παρακάτω: 
"Η ενεργειακή ένωση και ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προωθώντας την απεξάρτησή της από τη Ρωσία, την ενίσχυση επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές, την παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και ιδιωτικοποίηση των υποδομών της, υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Εξελίσσεται σε περιβάλλον επιχειρηματικών αντιθέσεων εντός ΕΕ, γεωπολιτικών ανταγωνισμών με Ρωσία και Κίνα, με εμπλοκή των ΗΠΑ που οξύνονται, με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους όπου πρωτοστατούν ΕΕ- ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, με θύματα τους λαούς, κύματα μεταναστών, προσφύγων. 
Το ΚΚΕ αποκάλυψε : πίσω από τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για «γεωστρατηγική αναβάθμιση» στο ενεργειακό «παιχνίδι» προωθείται μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για λογαριασμό μεγάλων συμφερόντων.
Όσο ο πλούτος είναι στα χέρια των λίγων, η ενέργεια εμπόρευμα, οι λαοί θα πληρώνουν ακριβότερα καύσιμα και ρεύμα, χιλιάδες νοικοκυριά θα στερούνται τη θέρμανση.
Έτσι πρέπει να διαμορφώσουν τη στάση τους οι εργατικές- λαϊκές δυνάμεις, να αναπτύξουν την πάλη τους με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα".

10/06/2015                                          Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: