Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Νέες μειώσεις στα εισοδήματα των εκπαιδευτικών


Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι τάχα αρνείται να μειώσει μισθούς και συντάξεις, προκειμένου να αποσπάσει την ανοχή των εργαζομένων στη νέα συμφωνία - μνημόνιο, προχωρά σε νέο χτύπημα του εισοδήματος των εκπαιδευτικών.
Τα παραπάνω σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, αναφερόμενη στην κατάργηση - ουσιαστικά - των οδοιπορικών για τους εκπαιδευτικούς και στις καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Ειδικότερα, όπως σημειώνει το ΠΑΜΕ, «με σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών προωθεί την πλήρη κατάργηση των οδοιπορικών για τους εκπαιδευτικούς. Προϋπόθεση για να καταβάλλεται πλέον η χιλιομετρική αποζημίωση (0,15 ευρώ/χλμ.) είναι ο εκπαιδευτικός να μετακινείται σε σχολείο μακριά από τον τόπο κατοικίας του ή της οργανικής του θέσης, αποκλειστικά την ίδια μέρα! Δηλαδή, να κάνει κάποιος 20, 30, 40 χιλιόμετρα, π.χ. από τη 2η στην 3η διδακτική ώρα! Διαφορετικά, αν πηγαίνει στα απομακρυσμένα σχολεία διαφορετική μέρα, δε δικαιούται τίποτα», τονίζει το ΠΑΜΕ.
Σε ό,τι αφορά τα δεδουλευμένα των Πανελλαδικών Εξετάσεων δεν θα πληρωθούν με Χρηματικό Ενταλμα Πληρωμής (ΧΕΠ), όπως κάθε χρόνο, αλλά με τη διαδικασία των «εντελλόμενων». «Δηλαδή, από τη νέα σχολική χρονιά και βλέπουμε!», σχολιάζει το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (π.χ. Κιλκίς, Λάρισα κ.α.) δεν έχουν ακόμα καταβληθεί τα δεδουλευμένα των Πανελλαδικών για την περσινή σχολική χρονιά.
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς, τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους να απαιτήσουν την απόσυρση του σχεδίου νόμου για τα οδοιπορικά και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων για τις πανελλαδικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: