Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Οι αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ που αγνόησαν τον Τσίπρα για τα βουλευτικά αυτοκίνητα

Πώς γελοιοποίησαν τον Πρωθυπουργό και τους εαυτούς τους για να μη τυχόν χάσουν ένα τζάμπα αμάξι! 



Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ
Οι μεγαλύτερες ανταρσίες στη Βουλή σημειώνονται όταν οι βουλευτές πρόκειται να χάσουν κάποια απ' τα προνόμιά τους.    
Ο Αλέξης Τσίπρας έφερε έναν νέο αέρα και μπράβο του. Ήταν προεκλογική του δέσμευση να καταργηθούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα και άλλα προνόμια βουλευτών, και απ' ό,τι φάνηκε την εννοούσε. 
   Έλα όμως που οι ίδιοι του οι βουλευτές τον σνόμπαραν επιδεικτικά.
 Μετά την γκρίνια τους στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανακαλύφθηκε ότι υπήρχε leasing και άρα δεν μπορούσαν να καταργηθούν ακόμη τα δωρεάν αυτοκίνητα (λες και δεν το ήξεραν και πριν για το leasing, ή λες και δεν μπορούσαν να διατεθούν, συμβολικά, αλλού αυτά τα αμάξια, και όχι στους βουλευτές). 
 Ο Αλέξης Τσίπρας έφερε έναν νέο αέρα και μπράβο του. Ήταν προεκλογική του δέσμευση να καταργηθούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα και άλλα προνόμια βουλευτών, και απ' ό,τι φάνηκε την εννοούσε. Έλα όμως που οι ίδιοι του οι βουλευτές τον σνόμπαραν επιδεικτικά Τότε είχε γίνει έξαλλος ο Τσίπρας, και πάλι μπράβο του.
 Είχε πει: «Ένιωσα άσχημα όταν έμαθα οτι σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας για τεχνικά θέματα, βουλευτές αντέδρασαν και διαφώνησαν με την οδηγία να μην παίρνουν αυτοκίνητα.
 Αντέδρασαν να δίνουν 300 και 400 ευρώ, όταν παίρνουν 6.000 ευρω μισθό» και είχε προσθέσει «Να μην γίνουμε σαν τους άλλους. Δεν ειναι λαϊκισμός, αλλά λεπτομέρειες, που θα κρίνουν εάν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους. Το πόσο θα μείνουμε στην εξουσία θα εξαρτηθεί και από τις συμπεριφορές μας στις θέσεις εξουσίας σημείωσε. Ερχόμαστε να ανατρέψουμε δομές και προνόμια».    
Έλα όμως που έγιναν σαν τους άλλους.
Απ' τους 149 βουλευτές του, μόνο τρεις αρνήθηκαν να πάρουν βουλευτικό αυτοκίνητο! (Λένα Ψαρρέα, Γιώργος Δημαράς, Μουσταφά Μουσταφά).   Τα άλλα κόμματα είναι καλύτερα θα μου πείτε; Όχι (πλην του Ποταμιού, που στο συγκεκριμένο θέμα είναι όντως καλύτερο μιας και εκτός από πέντε βουλευτές που αρνήθηκαν τα αμάξια έχει και τον μοναδικό αρχηγό κόμματος της Βουλής που έπραξε το ίδιο). 
Όλη η ΝΔ πλην Κουμουτσάκου τα πήρε, όλο το ΠΑΣΟΚ, όλο το ΚΚΕ, η Χ.Α., όλοι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ φυσικά. 
  Ήταν όμως ο Τσίπρας που έφερνε την ελπίδα για αλλαγή - και αυτός που είχε υποσχεθεί να βάλει άμεσα τέλος στο εν λόγω προνόμιο.   Και έκανε, πιστεύω, ό,τι μπορούσε: έδειξε την ενόχλησή του, είπε πλαγίως «σύντροφοι προσέξτε!», τους ζήτησε ξεκάθαρα να μην πάρουν τα αμάξια, τους παρακάλεσε «να μη γίνουμε σαν τους άλλους».  
 Αλλά όλοι (πλην των τριών λαμπρών εξαιρέσεων) τον έγραψαν κανονικά. Όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι οι βουλευτές του κόμματος που ξέρουμε απ' τις τηλεοράσεις, ακόμα κι αυτοί που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, ακόμα κι αυτοί που έχουν ένα σωρό ακίνητα - όλοι τον αγνόησαν.    Και δεν αγνόησαν μόνο αυτόν, τον αρχηγό τους, αλλά και το λαϊκό αίσθημα, και τις υποσχέσεις τους για κάτι διαφορετικό. Κι όλα αυτά, μη τυχόν και χάσουν ένα τζάμπα αμάξι. 
Γελοιοποίησαν τον Πρωθυπουργό και τους εαυτούς τους, με μοναδικό σκοπό να μη χρειαστεί να χρησιμοποιούν το δικό τους αμάξι - να μη χρειαστεί να πληρώσουν τις βενζίνες, οι καψεροί.   
  Μακάρι να διαψευστώ, αλλά, μέχρι στιγμής, η Βουλή του 2015 μοιάζει με όλες τις προηγούμενες.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: