Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Κυκλοφότησε ο "ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ"

Κυκλοφόρησε το 22ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ , επισήμου οργάνου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, που ιδρύθηκε το 1903 από τον Πολυγυρινό ιατρό κ. Γεώργιο Παπανικολάου-Σκωτ, και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ σε όλες τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ σε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής.


Η Ύλη του είναι όπως πάντα πλούσια και προπαντός μοσχοβολάει Χαλκιδική. Το εξώφυλλό του κοσμεί η φωτογραφία του γεροπλάτανου, του αιωνόβιου δένδρου που υψώνεται στο κέντρο του χωριού Γεροπλάτανος, το οποίο πήρε το όνομα ακριβώς από το τεράστιο δένδρο.

Είναι ίσως το γηραιότερο δένδρο του Νομού μας, αφού η ηλικία του εκτιμάται μεγαλύτερη των 800 ετών και με απόφαση του Υπουργείου Γεωργίας έχει  κηρυχθεί ως διατηρητέο ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ. Στο οπισθόφυλλο δημοσιεύεται μια πολύ χαρακτηριστική φωτογραφία από τα Θεοφάνεια και τον «Αγιασμό των υδάτων» που πηγάζουν από τις ρίζες του πλατανιού.

Στο κύριο άρθρο δημοσιεύεται  «Ο απόηχος από της Γεν. Συνέλευση της 18ης Ιανουαρίου 2015» και το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες, για να ακολουθήσουν οι ευχές για το Πάσχα, επίκαιρα άρθρα, και οι άλλες συνεργασίες των τακτικών και εκτάκτων  συνεργατών, καθηγητών Πανεπιστημίου, φιλολόγων, θεολόγων, αρχαιολόγων, εκπαιδευτικών και επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων.

Ση συνέχεια δημοσιεύονται ρεπορτάζ από τις δράσεις του Παγχαλκιδικού και των άλλων Πολιτιστικών Συλλόγων και  για άλλη μια φορά η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ του Παγχαλκιδικού με τους Αντιπροσώπους και τους Ανταποκριτές στις κωμοπόλεις και τα χωριά της Χαλκιδικής. Τέλος δημοσιεύεται το πρόγραμμα των εκδρομών και εκδηλώσεων του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Το τεύχος τυπώθηκε και πάλι σε 2.500 αντίτυπα, και στέλνεται δωρεάν, πέρα από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της Χαλκιδικής, στα Σχολεία όλων των Βαθμίδων, σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς και στις Αρχές του τόπου, σε όλες τις μεγάλες βιβλιοθήκες της χώρας κλπ. Μπορεί επίσης καθένας να το προμηθευτεί δωρεάν από τους κατά τόπους αντιπροσώπους και ανταποκριτές μας.

Η έκδοση του περιοδικού βασίζεται σε χορηγίες. Χορηγός του παρόντος 22ου τεύχος είναι ο κ. Ιωάννης Τζίτζιος, Δήμαρχος Σιθωνίας, ο οποίος κατέβαλε το ποσόν εξ ιδίων. Το Δ.Σ. τον ευχαριστεί και πάλι δημόσια.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: