Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


            Μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εργασίες για την αποπεράτωση του Δημοτικού Γηροκομείου Πολυγύρου.


Σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, υπέγραψε τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Πρότυπου Δημοτικού Γηροκομείου Πολυγύρου – Αποπεράτωση» με την ανάδοχο εταιρεία, η οποία δεσμεύεται να το παραδώσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες.
            Η παρέμβαση, προϋπολογισμού 3.143.080 ευρώ, ενταγμένη στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αφορά την ολοκλήρωση και θέση σε λειτουργία του υφιστάμενου γηροκομείου Πολυγύρου, που αποτελείται από τρεις ορόφους. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί ο φέροντας οργανισμός και οι εξωτερικές και εσωτερικές τοιχοποιίες.
            Στο πρώτο όροφο προβλέπονται αίθουσες διεύθυνσης και αναμονής, γραφεία, ιατρείο, αναρρωτήριο, θάλαμος προσωπικού, εστιατόριο, μαγειρείο, βιβλιοθήκη, αίθουσες εργασιοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, γυμναστήριο, WC, χώρος πλυντηρίου, μηχανοστάσιο, ασανσέρ κα. Ο δεύτερος όροφος περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, δωμάτια (μονόκλινα, δίκλινα, ΑΜΕΑ), ασανσέρ κ.ά. και ο τρίτος όροφος δωμάτια, καθιστικά και βοηθητικούς χώρους. Στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνει διαμόρφωση με διαδρόμους από πλακόστρωτα και πράσινο ενώ το οικόπεδο θα περιφραχτεί με συμπαγές τοιχίο και κάγκελο.

            Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος τόνισε:

            «Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί διακαή πόθο των Πολυγυρινών, που επιτέλους θα δουν ένα όνειρο χρόνων να γίνεται πραγματικότητα. Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και κοινωνικής ανασφάλειας η δημιουργία κοινωνικών υποδομών, ιδιαίτερα για την 3η ηλικία, αποτελεί εγγύηση για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο για όλους. Μετά την αποπεράτωση του κτιρίου θα φροντίσουμε ώστε να υπάρξει άμεσα και ο απαραίτητος εξοπλισμός και φυσικά το απαιτούμενο προσωπικό, για να μπορέσουμε να παραδώσουμε τη μονάδα το ταχύτερο δυνατό στην κοινωνία του Δήμου Πολυγύρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: