Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Η αγροτιά διαδηλώνει και τιμάει σήμερα το Κιλελέρ

Στις 12 μ. το συλλαλητήριο στο οποίο καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών Μπλόκων στον τόπο που θυσιάστηκαν οι Θεσσαλοί κολίγοι
Από παλιότερη συγκέντρωση για το γιορτασμό του Κιλελέρ
Στον τόπο θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, στο Κιλελέρ, χτυπάει, σήμερα η καρδιά της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς. Στο συλλαλητήριο, που οργανώνει στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο Μνημείο του Αγρότη, η Πανελλαδική Συντονιστική των Αγροτικών Μπλόκων, θα βρεθούν ξωμάχοι από τη Θεσσαλία και τις άλλες αγροτικές περιοχές της χώρας, για να στείλουν μήνυμα ότι συνεχίζουν τον αγώνα.
Γιατί, όπως τονίζεται στο κάλεσμα της Πανελλαδική Συντονιστική των Αγροτικών Μπλόκων, «η αλλαγή της κυβερνητικής διαχείρισης δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα μειώθηκαν. Οξύνονται καθημερινά, μας οδηγούν σε αδιέξοδα, στην φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αφανισμό. Καμιά επανάπαυση, καμιά αναμονή, γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση έφυγε, αλλά είναι εδώ η ΕΕ, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι έμποροι που μας έχουν χειροδέσει».
Χρόνια, τώρα, η μικρομεσαία αγροτιά δίνει ένα σκληρό αγώνα, στα μπλόκα των τρακτέρ και με άλλες μορφές, για την ίδια την επιβίωσή της. Ο μικρομεσαίος αγρότης παλεύει με νύχια και με δόντια για να γλυτώσει από το «δρεπάνι» της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στα 35 χρόνια που η χώρα βρίσκεται στην ΕΟΚ - ΕΕ, έχουν ξεκληριστεί πάνω από 300.000 αγροτικά νοικοκυριά, καθώς προχωράει η καπιταλιστικοποίηση της αγροτικής παραγωγής.
Πραγματική διέξοδος για τους μικρομεσαίους αγρότες είναι μια διαφορετική ανάπτυξη στην Ελλάδα, έξω από τα «δόκανα» της ΚΑΠ και της ΕΕ, κόντρα στα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων, των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, προς όφελος του λαού.
Σήμερα, στο συλλαλητήριο του Κιλελέρ, μαζί με τους αγρότες θα βρίσκονται και εργάτες, επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, νέοι, συνταξιούχοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Για να καταδειχτεί η ανάγκη της Λαϊκής Συμμαχίας που δίνει δύναμη, αποτελεσματικότητα και προοπτική στον αγώνα.
Για το τι ωθεί τους αγρότες να πάρουν μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο, μιλούν στον «Ριζοσπάστη» παραγωγοί, υπογραμμίζοντας ότι ο μόνος δρόμος που έχουν μπροστά τους είναι αυτός της κλιμάκωσης του αγώνα.
ΠΗΓΗ



https://www.youtube.com/watch?v=ovu_RV8aJqI

Δεν υπάρχουν σχόλια: