Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει: «Μεγάλος ο αριθμός των βουλευτών που δεν θα πάρουν βουλευτικό ΙΧ και αστυνομική προστασία»

Τι υποστηρίζουν οι κυβερνητικές πηγές χωρίς ωστόσο να δίνουν στη δημοσιότητα αριθμούς, ονόματα ή στοιχεία 


Μετά από το θόρυβο που προκάλεσε η σημερινή κλήρωση των βουλευτικών αυτοκινήτων και με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αποποιήθηκαν του δικαιώματός τους για αυτοκίνητο, οι κυβερνητικές πηγές έρχονται να δώσουν μια τελείως διαφορετική εικόνα.  
 Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις τους, αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι δεν θα πάρουν ούτε βουλευτικό ΙΧ ούτε αστυνομική προστασία, οι οποίοι και δεν δήλωσαν την πράξη αυτή. Ωστόσο ακόμη δεν έχει επισήμως δοθεί στη δημοσιότητα η πλήρης λίστα όσων απέρριψαν ή έλαβαν τα βουλευτικά οχήματα.   
Αναλυτικά η ανακοίνωση:  
"Σύμφωνα με την προτροπή του πρωθυπουργού κατά τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησαν με φειδώ τη διευκόλυνση που παρέχει η Βουλή για βουλευτικά αυτοκίνητα και αστυνομική συνοδεία.   Μεγάλος αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι δεν θα πάρουν ούτε βουλευτικό ΙΧ ούτε αστυνομική προστασία, οι οποίοι και δεν δήλωσαν την πράξη αυτή. Άλλωστε έχει διαπιστωθεί ότι η διευκόλυνση για τα βουλευτικά ΙΧ αφορά κυρίως στους βουλευτές της περιφέρειας και όχι της Αθήνας.   Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η σύμβαση του leasing με την οποία η Βουλή χορηγεί τα βουλευτικά αυτοκίνητα λήγει τον Σεπτέμβρη, οπότε και θα επανεξεταστεί το θέμα από μηδενική βάση.   Το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης των μελών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στις δομές αλληλεγγύης και στο Κόμμα". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: