Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΠΑΜΕ


16  Μάρτη 2015

Την Παρασκευή 13 Μάρτη αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με εκπροσώπους των σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ - Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος, πραγματοποίησαν παρέμβαση στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Παρασκευόπουλο.

Ενημέρωσαν τον Υπουργό για την βιομηχανία διώξεων ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας σε βάρος συνδικάτων και εργαζομένων, αλλά και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που παλεύουν ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία και τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Υπογράμμισαν ότι δικάζονται και σε πολλές περιπτώσεις καταδικάζονται εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και εργαζόμενοι με το επαίσχυντο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης και με άλλες χαλκευμένες κατηγορίες. Έχουν στοχοποιήσει  τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και άλλους εργαζόμενους που συμμετέχουν σε απεργίες, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια.
Στόχος και επιδίωξη είναι:
α) Να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους με διώξεις και απολύσεις, να επιβάλουν το νόμο του κεφαλαίου «θα κάνεις ότι σου λέω, θα παίρνεις όσα σου δίνω».
β) Να υπονομεύσουν την λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος με απευθείας κρατική και παρακρατική παρέμβαση. Να εξαντλήσουν και να χειραγωγήσουν τα σωματεία για να προωθήσουν την αντιλαϊκή βάρβαρη πολιτική που ζει ο εργαζόμενους λαός.
Η αντιπροσωπεία απαίτησε να σταματήσει όλη αυτή η βιομηχανία διώξεων και καταδικαστικών αποφάσεων.
Στα αιτήματα της αντιπροσωπείας ο υπουργός δε δεσμεύτηκε για καμία λύση που να βάζει φρένο στις διώξεις συνδικάτων, συνδικαλιστών και εργαζομένων.


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: