Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Τσακώνονται για το ποιος χτύπησε περισσότερο εργαζόμενους και συνταξιούχους

Για το ποια κυβέρνηση επέδειξε μεγαλύτερο αυταρχισμό σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων τσακώνονται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΝΔ με αφορμή τα χημικά που έριξαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ στους συνταξιούχους που διαδήλωναν για τη μείωση των συντάξεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εκ νέου εκλογές, υποστηρίζοντας ότι η αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας «είναι αναγκαία, όμως, και για να σταματήσει η διάβρωση των θεσμών και ο κυβερνητικός αυταρχισμός» και πως «η κυβερνητική αποτυχία επιτείνει τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Η αποτυχημένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα αποθρασύνεται και γίνεται πιο επικίνδυνη».
Υποστήριξε ακόμα πως «η πολιτική αλλαγή αποτελεί επείγουσα και αναγκαία προϋπόθεση για να ορθοποδήσει η χώρα» και ότι «η κυβέρνηση διχάζει την κοινωνία, περιορίζει την ελευθερία και αδυνατεί να εξασφαλίσει την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή», προσδοκώντας σε μεγαλύτερη στήριξη από το κεφάλαιο σε σχέση με την κυβέρνηση.
Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απάντησε στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας πως «θα του προτείναμε επίσης να μην παριστάνει τον χθεσινό, όταν μιλάει για συντάξεις και καταστολή. Υπήρξε μέλος μιας κυβέρνησης που περιέκοψε έντεκα φορές τις συντάξεις και κατέφυγε σε ένα μαζικό, συστηματικό και διαρκές όργιο καταστολής εναντίον πολιτών, προκαλώντας τις αντιδράσεις ακόμα και της Διεθνούς Αμνηστίας».
Σε ό,τι αφορά την επιδιωκόμενη στήριξη του κεφαλαίου από τη ΝΔ το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμίζει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, αναφέροντας πως «ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να κρύψει το άγχος του: Το άγχος που του προκαλούν τα στοιχεία και οι προβλέψεις -ακόμα και σημερινές- για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», ότι προσπαθεί «να ανακόψει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση» και καταλήγει πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει μπροστά του μακρό χρόνο παραμονής στην αντιπολίτευση. Καλά θα κάνει να το συνειδητοποιήσει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: