Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΕΕ και ΝΑΤΟ ενθαρρύνουν την τουρκική επιθετικότητα και την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας που θίγει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας με τη στήριξη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ έθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης με παρέμβασή του στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου χτες στο Στρασβούργο. Η ομιλία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής :


«Οι δηλώσεις Ερντογάν για την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες όπως και αυτές του τούρκικου Ρεπουμπλικάνικου κόμματος που εγείρουν ανύπαρκτα ζητήματα κυριαρχίας για 16 ελληνικά νησιά. Θέτουν ζήτημα γκρίζων ζωνών και συνόρων σαν  συνέχεια μιας στάσης που κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει: της διαχρονικής προκλητικότητας, των συνεχών  παραβιάσεων ελληνικού θαλάσσιου και εναέριου χώρου, των διαρκών προκλήσεων κατά της Κύπρου,  της αμφισβήτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Αποδεικνύεται τι σημαίνει συμμαχία Ελλάδας - Τουρκίας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και τα λεγόμενα  «ευρωπαϊκά σύνορα» όταν η ΕΕ και το ΝΑΤΟ ενθαρρύνουν την τούρκικη  επιθετικότητα στο όνομα της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας και της διχοτομικής «λύσης» που προωθείται στο Κυπριακό.

Το ότι από Επίτροπο της ΕΕ εγείρεται επίσης το ανύπαρκτο ζήτημα των τσάμηδων συνιστά απόδειξη πόσο επικίνδυνη είναι η ΕΕ κι όσοι τη στηρίζουν όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού η ΕΕ αμφισβητεί σύνορα κι αποκαθιστά πρώην συνεργάτες  των Ναζί.

Οι λαοί με την πάλη τους να είναι σε επαγρύπνηση ενάντια σε όλες τις δυνάμεις που είτε καλλιεργούν τον εφησυχασμό είτε σπέρνουν το εθνικιστικό μίσος».

4/10/2016                          Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: