Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ: Απαιτούν τον τερματισμό της ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων

Φορείς της Φθιώτιδας, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων, Αγροτικών Συλλόγων και Συλλόγων Γονέων, μαζί με μαθητές πραγματοποίησαν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στον Εισαγγελέα Λαμίας, διαμαρτυρόμενοι για τις συλλήψεις μαθητών και ενός γονέα κατά τη διάρκεια καταλήψεων σε σχολεία τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.
Με πανό και συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν για την αυταρχική αντιμετώπιση της πάλης των νέων ανθρώπων, απαίτησαν το σταμάτημα των διώξεων στους μαθητές που αγωνίζονται, ενώ εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων συναντήθηκαν με τον εισαγγελέα και ζήτησαν να παύσει κάθε δίωξη των συλληφθέντων.
Με την κινητοποίηση, αλλά και κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξέθεσαν τα αιτήματα των μαθητών και επισήμαναν ότι τα προβλήματα των σχολείων και της Εκπαίδευσης είναι τα ελατήρια των κινητοποιήσεων, ότι είναι θετικό που οι μαθητές αγωνίζονται και αποφασίζουν οι ίδιοι τις μορφές πάλης τους, δεν αδιαφορούν, ούτε αναθέτουν τη λύση των προβλημάτων τους σε κάθε αυτόκλητο σωτήρα. Οι μαθητές, από την πλευρά τους, ξεκαθάρισαν ότι δεν τρομοκρατούνται, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και ανανέωσαν το ραντεβού τους, καλώντας τους καθηγητές τους και τους εργαζόμενους στο μαθητικό συλλαλητήριο που προγραμματίζεται και στη Λαμία, όπως και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, στις 7 Νοέμβρη.
Αύριο δίκη μαθητών στη Θεσσαλονίκη
Η επιχείρηση ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων συνεχίζεται και αύριο Πέμπτη, όπου πέντε 14χρονοι μαθητές οδηγούνται στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη, για να δικαστούν για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το φθινόπωρο του 2015 στο 1ο Γυμνάσιο Μαλακοπής. Σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους μαθητές και καταδίκης της ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων καλεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις 9 το πρωί, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
Χαρακτηριστικό για τις βαριές ευθύνες που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την ποινικοποίηση του αγώνα των μαθητών, η οποία συνειδητά δεν φέρνει νομοθετική ρύθμιση για την παύση κάθε δίωξης αγωνιστών μαθητών, είναι ότι οι μαθητές διώκονται με βάση την - καταργημένη πλέον - Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του '99 και άρθρα του Ποινικού Κώδικα, γιατί από τις 3 έως τις 5 Νοέμβρη του 2015, «κατόπιν συναπόφασης, στα πλαίσια κατάληψης διέκοψαν από κοινού τη λειτουργία του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής και παρέμειναν στους χώρους λειτουργίας αυτού».
Η Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας και η Ενωση Γονέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης ζητούν να σταματήσει κάθε ποινική δίωξη μαθητών και γονιών. Να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Δηλώνουν την αντίθεσή τους στην ανάμειξη της Εισαγγελίας, των δικαστών και της αστυνομίας στη σχολική ζωή και δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: