Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Για τα προβλήματα των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει πλήρης και έγκαιρη στελέχωσή τους.
Αυτή η κατάσταση έχει παγιωθεί και οξύνεται ακόμα παραπέρα καθώς η βασική έως και αποκλειστική «δεξαμενή» εκπαιδευτικών είναι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.
Οι καθυστερήσεις στην πρόσληψη ωρομισθίων καθηγητών αλλά και στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους είναι εξωφρενικές.
Επιπλέον, ανησυχία έχουν προκαλέσει μια σειρά αποφάσεις που ανάμεσα στα άλλα, υπολογίζουν μειωμένη την προϋπηρεσία των ετών 2010-11 και 2011-12, ενώ επίσης έχουν κατακρεουργηθεί, αναδρομικά και κατοχυρωμένα στους πίνακες αναπληρωτών, μόρια προϋπηρεσίας, που προσφέρθηκαν κατά τα έτη 2012-13, 2013-14, 2014-15, ενώ για το σχολικό έτος 2015-16 τα μόρια προϋπηρεσίας δεν έχουν, ακόμα, “περαστεί” στο σύστημα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει:
·       Ώστε άμεσα να υπογραφεί η Σύμβαση Εργασίας των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών των ΣΔΕ, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και τα ένσημά τους.
·       Ώστε να γίνεται ο διορισμός όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού από την αρχή της χρονιάς και να σταματήσει άμεσα η απλήρωτη εργασία που ντύνεται με το μανδύα του «εθελοντισμού».
·       για την κατάργηση της κάθε είδους περικοπής και την καταβολή όλων των δεδουλευμένων.
·       για την αναγνώριση στο σύνολό και για όλα τα έτη -χωρίς καμία μείωση ή “κόφτη”-της προσφερθείσας υπηρεσίας.


Οι βουλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: