Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Οργανώνουμε χωρίς καμιά καθυστέρηση την αγωνιστική μας συνέχεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΠΑΜΕ
Το Σάββατο 27 Γενάρη 2018 συνεδρίασε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ και συζήτησε τα συμπεράσματα από τις κινητοποιήσεις, καθώς και το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου που συνεχίζεται.

Χωρίς καμιά καθυστέρηση με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα προχωράμε στην οργάνωση της αγωνιστικής μας συνέχειας, με νέο σχέδιο δράσης, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες με πυρήνα της οργάνωσης το Σωματείο.
Σε αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Συνεχίζουμε με πλατιά συζήτηση παντού στους χώρους δουλειάς με τα συμπεράσματα, δεμένα όμως με το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα και την υλοποίησή του συζητώντας με τους εργαζόμενους για το χαρακτήρα των αντιλαϊκών μέτρων και ποιους εξυπηρετούν.
2. Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, θα οργανώσουμε την πάλη για το μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων, με έμφαση στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στόχος είναι, μέσα από αυτό το κεντρικό μέτωπο, να στηριχθούν οι αγώνες κατά κλάδο και κατά εργασιακό χώρο, για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα. Η πάλη αυτή θα πατήσει στη δράση του προηγούμενου διαστήματος, στη συσπείρωση 536 συνδικαλιστικών οργανώσεων που κατέθεσαν πρόταση νόμου για τις ΣΣΕ στη Βουλή, που η κυβέρνηση πέταξε στα αζήτητα.
Οργανώνουμε την πάλη με ολοκληρωμένο σχέδιο για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ, επαναφορά στα 751 ευρώ κατώτερο μισθό, επαναφορά των Κλαδικών Συμβάσεων. Ανοίγουμε πολύπλευρη ουσιαστική καμπάνια για να γίνει ο αγώνας αυτός υπόθεση των Συνδικάτων, των ίδιων των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων ηλικιακά εργαζομένων.
Σε αυτά τα πλαίσια, το ΠΑΜΕ θα καταθέσει στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, που θα συνεδριάσει στις 2 Φλεβάρη, πρόταση για 24ωρη απεργία τον Μάρτη.
Πριν την απεργία, θα προηγηθεί μεγάλη καμπάνια τον Φλεβάρη με περιοδείες, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, πικετοφορίες, συλλαλητήρια Σωματείων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.
Αντίστοιχα, θα στηριχθούν οι κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε κλάδους (π.χ. Οικοδόμοι, Τρόφιμα - Ποτά κ.ά.), ο αγώνας των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για την εφαρμογή της ΣΣΕ που πέτυχαν να υπογράψουν.
3. Στα κεντρικά ζητήματα του σχεδιασμού του ΠΑΜΕ εντάσσεται, επίσης, το μέτωπο ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σε βάρος εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών. Πρόκειται για ζωτικό μέτωπο για τους εργαζόμενους και το λαό, το οποίο βοηθά την κοινή δράση εργατών, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων αγροτών.
Στις 21 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα οργανωθούν στις υπόλοιπες πόλεις, σε Εφορίες και αλλού. Τα Σωματεία αναλαμβάνουν την ευθύνη της καταγραφής εργαζομένων, άλλων φτωχών ανθρώπων που κινδυνεύουν από τους πλειστηριασμούς.
4. Αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στα δικαστήρια στις 20 Φλεβάρη, μέρα που δικάζονται ξανά τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ για την παρέμβαση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας επί ΝΔ και υπουργίας Βρούτση. Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους και το λαό, να καταδικάσουν την δικαστική δίωξη και να συμπαρασταθούν στους συνδικαλιστές.
5. Τώρα να εκφραστεί η αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη φτωχή αγροτιά και στους μαθητές.
6. Η αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης. Να απελευθερωθούν τώρα όλοι οι κρατούμενοι και η 16χρονη Αχέντ Ταμίμι.



Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: