Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Η Ε.Α.Κ.ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ μας καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

                                                                                                                                       
Αθήνα 8 Ιανουαρίου 2018
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ  ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ  ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο Ι ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ

   Η Ε.Α.Κ.Π. καλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους, 5ετείς και συμβασιούχους να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που διοργανώνουν το επόμενο διάστημα σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα σ’ όλη την Ελλάδα, ενάντια στο νέο αντιλαϊκό  πολυνομοσχέδιο που φέρνει  για ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για  να κλείσει την τρίτη «αξιολόγηση».
  Το νέο πολυνομοσχέδιο είναι συνέχεια των προηγούμενων  αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν απ’ όλες κυβερνήσεις και αποτελούν την αιτία για τα δεινά που υποφέρει ο λαός προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα με αύξηση της φορολογίας και μείωση του εισοδήματος. Βάζουν στο στόχαστρο τη λαϊκή κατοικία μέσα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για όσους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των δυσβάσταχτων «χαρατσιών». Θέλουν να  χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους με την περιβόητη «αξιολόγηση».  Φοβούνται την αντίδραση  των εργαζομένων και την οργάνωση του αγώνα τους με δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις που μπορούν να σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά τους.
  Η ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση δεν αφορά τα χαμηλά λαϊκά στρώματα αλλά το μεγάλο κεφάλαιο που θα του δίνεται η δυνατότητα να επενδύει σε μία χώρα όπου οι εργαζόμενοι θα ζουν σε συνθήκες φτώχιας χωρίς δικαιώματα.
  Συναδέλφισσες-φοι σας καλούμε να μην ακολουθήσετε την καταστροφική για τα συμφέροντα μας αδράνεια, των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που αρνήθηκαν στην ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τη στήριξη πρότασης των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ. για 24ωρη απεργία και άλλων μορφών αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ρίχνοντας νερό στο μύλο των κυβερνητικών αντιλαϊκών επιλογών.
  Σας καλούμε να δυναμώσουμε με την παρουσία μας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που ήδη έχουν αποφασιστεί από δεκάδες εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες κόντρα στον συμβιβασμό που καλλιεργούν οι  συνδικαλιστικοί στυλοβάτες των αντεργατικών- αντιλαϊκών  πολιτικών:
ü  Στα  συλλαλητήρια που θα γίνουν αύριο Τρίτη 9/1 σε όλη τη χώρα.
ü  Στις συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας την  Τετάρτη 10/1 ώστε να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς και να προστατέψουνε την λαϊκή κατοικία.
ü  Τη συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε μία σειρά πόλεις που θα γίνουν την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου.
ü  Στο συλλαλητήριο που διοργανώνει την Δευτέρα 15/1 ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου το Π.Α.ΜΕ. στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.
    Συναδέλφισσες-φοι οι αντιλαϊκοί νόμοι δεν είναι μια παροδική κατάσταση, ψηφίστηκαν για να εφαρμοστούν για πάντα. Η μόνη λύση είναι η αφύπνιση μας και η οργάνωση της πάλης μας για την κατάργησή τους πριν αρχίσουν να δημιουργούνται από την μαζική φτωχοποίηση που επιβάλουν στις λαϊκές οικογένειες, οι   «φαβέλες» των εξαθλιωμένων και στην χώρα μας.
   Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: