Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Για την κατάργηση της απεργίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

 Το ΠΑΜΕ απαντά στην "ΑΥΓΗ"
Στις 17 Οκτώβρη του 2016 πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο των 530 Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, απαιτώντας μεταξύ άλλων:

·       Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό
·       Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ. Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
·       Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
Οι 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις κατέθεσαν την ημέρα του συλλαλητηρίου τα παραπάνω αιτήματα ως πρόταση νόμου σε όλα τα κόμματα της Βουλής -πλην Χρυσής Αυγής- που βρίσκεται ακόμη στα κυβερνητικά συρτάρια, δηλαδή στα αζήτητα.
Η κυβέρνηση να αφήσει τα παραμύθια που διακινεί μέσα από τον κομματικό της τύπο (εφημερίδα Αυγή) αλλά και μέσα από άλλα έντυπά της, ότι τάχα ευθύνονται ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές ενώσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις.
Θυμίζουμε ότι έχει υπογράψει το 3ο μνημόνιο και έχει συμφωνήσει με το ΣΕΒ καμιά επιστροφή στο παρελθόν.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό να συμμετέχουν αποφασιστικά, μαζικά, μαχητικά στην Απεργία στις 12 Γενάρη και στις απεργιακής συγκεντρώσεις, ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που χτυπά το απεργιακό δικαίωμα, που επεκτείνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που ενισχύει τη φοροληστεία σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

 11-1-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: