Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Κλίνει σήμερα το 41ο φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ της Θεσσαλονίκης



Δεύτερη μέρα χθες του 41ου φεστιβάλ  ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ που γίνεται στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.
Και χτες, χιλιάδες νέοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας, νέα ζευγάρια με τα παιδιά τους, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.
Στο επίκεντρο βρέθηκε η συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις, με τη συμμετοχή του Σάκη Βαρδαλή, υποψήφιου βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και του Γιώργο Μαργαρίτη, υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του ΚΚΕ.
Στο καλλιτεχνικό μέρος, στην Α' Σκηνή προγραμματίζονταν συναυλίες με τους Β. Πετρίδη και τους Γκαϊλέ, τους Μπάμπη Στόκα, Φωτεινή Βελεσιώτου, Λιζέτα Καλημέρη, Σοφία Νάτσιου και στη Β' Σκηνή συναυλίες με το συγκρότημα του ΠΑΜΕ, τους «Koza Mostra», Λεωνίδα Μουλαγιαννιό, Νίκο Ταλέα, Μαρία Φραγκούλη.

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος των λιλιπούτειων φίλων του Φεστιβάλ βρέθηκε και φέτος ο Παιδότοπος, όπου απασχολήθηκαν με καλοκαιρινές χειροτεχνίες, γνώρισαν τα καιρικά φαινόμενα και τους ήχους τους και με τη βοήθεια ομάδας μουσικών έμαθαν πώς μπορούν να μιμηθούν με το σώμα τους και με απλά καθημερινά αντικείμενα τους ήχους του αέρα, της βροχής, της βροντής κ.ά.
Τέλος, απόλαυσαν το θέατρο σκιών «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ» από τον Αγάπιο Αγαπίου και ξεφάντωσαν σε ένα όμορφο πάρτυ.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αξίζει να επισκεφτούμε το περίπτερο της ΚΕΘΕΑ και περισσότεροι οι νέοι και να συζητήσουν με τα παιδιά.  Θα καταλάβουν πως δεν πρέπει όχι μόνο να δοκιμάσουν την όποια ουσία, ακόμα και το τσιγάρο αλλά ούτε καν να σκεφτούν κάτι τέτοιο. Το έντυπο δε υλικό που μοιράζουν είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Θα προσπαθήσουμε με νεότερες αναρτήσεις μας - πρέπει να το σκανάρουμε το υλικό αυτό -να ανεβάσουμε το υλικό αυτό που μας δώσανε χθες τα παιδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: