Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Με αληθινές σφαίρες θα απαντούν οι Ισραηλινοί στις πέτρες των νεαρών Παλαιστινίων

Με αληθινά πυρά στις πέτρες των νεαρών Παλαιστίνιων που αντιστέκονται στη στυγνή ισραηλινή κατοχή θα απαντούν σύντομα και με τη βούλα του Ισραηλινού Συμβουλίου Ασφαλείας οι Ισραηλινοί αστυνομικοί έπειτα από προχτεσινοβραδινή απόφαση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Η απόφαση για τη χρήση πραγματικών πυρών εναντίον Παλαιστίνιων διαδηλωτών που αντιστέκονται στις κατοχικές δυνάμεις με πέτρες και βόμβες μολότοφ ίσχυε έως σήμερα, όταν οι αστυνομικοί έκριναν πως η ζωή τους βρισκόταν σε κίνδυνο. Με τη νέα απόφαση του Ισραηλινού Συμβουλίου Ασφαλείας η χρήση αληθινών σφαιρών (και όχι σφαιρών καουτσούκ κ.λπ.) θα επιτρέπεται και εφόσον οι κατοχικές δυνάμεις κρίνουν πως διακυβεύεται η ασφάλεια και τρίτων προσώπων (π.χ. Εβραίων εποίκων που συχνά προκαλούν τους μουσουλμάνους προσκυνητές στην Πλατεία των Τζαμιών ή Ορος του Ναού της Ανατολικής Ιερουσαλήμ). Στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου αποφασίστηκαν επίσης η επιβολή αυστηρότερων ποινών φυλάκισης, τουλάχιστον τεσσάρων ετών, σε βάρος ενηλίκων που λιθοβολούν τις κατοχικές αρχές καθώς και η έγκριση εξοντωτικών προστίμων στους ανήλικους και τους γονείς τους.
Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των νέων αποφάσεων του Ισραηλινού Συμβουλίου Ασφαλείας επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός ακόμη νεαρού Παλαιστινίου, του 15χρονου Αχμάντ Χατάμπετεχ, από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών, σε νοσοκομείο της Ναμπλούς στη Δυτική Οχθη. Ο νεαρός τραυματίστηκε στη διάρκεια προχτεσινών επεισοδίων στο Μπέιτ Φουρίκ, όπου τραυματίστηκαν άλλοι 51 Παλαιστίνιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: