Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

"Κούνια που σας κούναγε"

Ακόμα δεν ανέλαβαν τα καθήκοντα τους στο Υπουργείο – θα έγραφα ΕΘΝΙΚΗΣ αλλά αυτό το κατάργησαν προ πολλού άλλες Κυβερνήσεις – ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ και ξεκίνησαν από το να ξεχαρβαλώσουν πρώτα την θρησκεία μας, καταργώντας  
 την παρ. 1 του άρθρου 3 του Συντάγματος. «Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού  τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις.» και την παρα.2 του άρθρου 16 του Συντάγματος «H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες»
Επίσης σε κάποιους που θέλουν η Ανώτατη παιδεία να περάσει στους ιδιώτες να τους υπενθυμίσουμε την παρ.8  του ίδιου άρθρου: «…..H σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται.»
Βέβαια η παρ.4 μιλάει για δωρεάν παιδεία αλλά αυτή η παρ. είναι κενή περιεχομένου « Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Tο Kράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται, καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους.» 
Φαίνεται πως ξέχασαν πως ούτε τα ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ (400) χρόνια υποδούλωσης στον Οθωμανικό ζυγό δεν μπόρεσαν να διαλύσουν την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας και θέλουν με μια υπογραφή να την διαλύσουν.
Ξεχνούν πως την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ δεν μπόρεσαν να την διαλύσουν ούτε οι αρένες, τα λιοντάρια και και  τα βασανιστήρια των Ρωμαίων αυτοκρατόρων ούτε τα γιαταγάνια των Τούρκων κάτι που το μαρτυρεί το ΟΡΘΟΔΟΞΟ μαρτυρολόγιο. 

Αρκούμαστε σ΄αυτό που λέει ο λαός μας

ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ  ΚΟΥΝΑΓΙΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: