Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Εργατοπατέρες, της Χαλκιδικής, εμπόδισαν εξόρμηση του ΠΑΜΕ

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης, μαζί με μέλη της Γραμματείας Επισιτισμού - Τουρισμού και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες περιοδείες σε ξενοδοχεία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κινητοποίησης στη ΔΕΘ.

Την Παρασκευή, 4 Σεπτέμβρη, οι περιοδείες είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στη Χαλκιδική, στα ξενοδοχεία του Ανδρέα Ανδρεάδη, προέδρου του ΣΕΤΕ, για τις οποίες η εργοδοσία είχε ενημερωθεί από την προηγούμενη.
Μπροστά στην πύλη του ξενοδοχείου, όμως, το κλιμάκιο του ΠΑΜΕ συνάντησε δύο άτομα, οι οποίοι συστήθηκαν ως μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής! Ο ένας ήταν ο πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κασσάνδρας (!) Καβακάκης και ο άλλος, με το όνομα Λασκαρίδης, συστήθηκε και ως στέλεχος της διεύθυνσης προσωπικού!
Και οι δύο όχι μόνο αρνήθηκαν την είσοδο των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ στο ξενοδοχειακό συγκρότημα και την επαφή με τους εργαζόμενους, αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ συμπεριφέρθηκαν χειρότερα κι από τον ίδιο τον εργοδότη. Η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει «μαντρόσκυλα της εργοδοσίας» αυτού του είδους τους συνδικαλιστές και προσθέτει:
«Αυτή η ενέργεια των συγκεκριμένων εργατοπατέρων ούτε μεμονωμένη είναι, ούτε τυχαία. Πρόκειται για την πιο αντιδραστική εξέλιξη του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που εδώ και δεκαετίες, αλλά ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχει ακέραιη την ευθύνη για την υποχώρηση του εργατικού κινήματος, για την υιοθέτηση όλο και πιο ξεδιάντροπων μεθόδων υποταγής των εργαζομένων, για τη μετατροπή τους εντέλει σε μπράβους και επιστάτες της μεγαλοεργοδοσίας.
Από όλους αυτούς χρειάζεται να απαλλαγεί άμεσα το εργατικό κίνημα, να τους στείλουν οι εργαζόμενοι, μαζί με τα αφεντικά τους και τα κόμματα που τους στηρίζουν στον αγύριστο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: