Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Προφεστιβαλική εκδήλωση ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στον Πολύγυρο

Στα πλαίσια της προφεστιβαλικής εκδήλωσης της ΚΝΕ στις 4/9 στον Πολύγυρο, κεντρικός ομιλητής ήταν η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελική Χριστιανού.(*) Παρουσιάστηκε και το ψηφοδέλτιο του κόμματος που είναι οι εξής:

Χριστιανού Αγγελική ,δημοτική σύμβουλος Δ.Πολυγύρου
Ζαφειριάδου Μαρία,  μέλος του συντονιστικού κατά της εξόρυξης χρυσού Σταγείρων-Ακάνθου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Τσακίρογλου Γιώργος, αγρότης,αντιπρόεδρος του αδέσμευτου αγροτικού συλλόγου Χαλκιδικής
Μαυρομάτης Χαράλαμπος,αγρότης
Μωϋσιάδου Χριστίνα, φωτογράφος, ιδιωτική υπάλληλος



(*)Αποσπάσματα απο την ομιλία της Αγγελικής Χριστιανου
«Ο λαός πρέπει να πάει κόντρα σ’όλους αυτούς που τον θέλουν θεατή στη σφαγή του. Η μάχη των εκλογών πρέπει να δοθεί έτσι ώστε να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης,της πάλης ενάντια στα επαίσχυντα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους έτσι που να ενισχυθεί η μόνη δύναμη πάνω στην οποία μπορεί να στηριχτεί το εργατικό λαϊκό κίνημα,το ΚΚΕ.
 Ο λαός σήμερα έχει μεγαλύτερη πείρα και περισσότερους λόγους να στηρίξει και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.
Δυνατό ΚΚΕ γιατί ποτέ δεν κορόιδεψε τον λαό για να ψαρέψει ψήφους.Είπε την αλήθεια,προειδοποίησε έγκαιρα για την πορεία των εξελίξεων και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Δυνατό ΚΚΕ γιατί λέει το πραγματικό,γνήσιο και ανυποχώρητο ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα και αντιπαλεύει τις πραγματικές του αιτίες που είναι η στρατηγική των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και της Ε.Ε.
Δυνατό ΚΚΕ γιατί και αύριο πιο αποφασιστικά θα είναι το στήριγμα του λαού στην αναμέτρηση με τη «χορωδία εκβιαστών» που αποτελείται από όλα τα άλλα κόμματα και έχει μαέστρους την Ε.Ε το Δ.Ν.Τ και την άρχουσα τάξη της χώρας.Αυτό θα εκφράσει την λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε όποια κυβέρνηση ,με όποια σύνθεση κι αν έχει.
Δυνατό ΚΚΕ γιατί,ο ρεαλισμός του, καθορίζεται απο το εργατικό-λαϊκό συμφέρον και απο την αναγνώριση οτι ο λαός όταν αναδειχτεί πρωτα-γωνιστής στην αντεπίθεση τότε μπορεί να νικήσει.
Δυνατό ΚΚΕ γιατίαυτό είναι πάντα στο πλευρό του λαού, στήριγμα και αποκούμπι. Γιατί έχει ρεαλιστική και ελπιδοφόρα πρόταση διεξόδου προς όφελος του λαού.Το ΚΚΕ προτείνει τη μόνη διέξοδο που συμφέρει τον λαό, και τον δρόμο που πρέπει να βαδίσει γι αυτήν.
Λένε ότι δεν έχουμε πρόταση για το σήμερα.
Λένε ψέματα
Δεν έχουμε πρόταση που να συμβαδίζει με τον αντιλαϊκό καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης όπου κάθε λύση είναι αντιλαϊκή.
Η πρόταση του ΚΚΕ, ο δρόμος που καλεί τον λαό να πάρει σήμερα,βρίσκεται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση. Καλεί τον λαό να αντισταθεί στο νέο μνημόνιο και στα σκληρά μέτρα, παλεύοντας για την κάλυψη όλων των απωλειών της περιόδου της κρίσης, κατάργηση όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων, διεκδίκηση  ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.
Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος οχι μόνο για να μπούν εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση, αλλά και για την πραγματική φιλολαϊκή διέξοδο.
Είναι επιλογή που απαιτεί σύγκρουση και ρήξη με το κεφάλαιο ,την ΕΕ, την εξουσία τους.
Προϋποθέτει όχι εναλλαγή κομμάτων στην κυβέρνηση,αλλά αλλαγή τάξης στην εξουσία.
Μόνο με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ μπορούν να αξιοποιηθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας ώστε να αναπτύσσονται όλοι οι κλάδοι της βιομηχανίας και της αγροτικής οικονομίας και όχι μόνο αυτοί που φέρνουν υπέρογκα κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους που εξουσιάζουν τη χώρα.   Μόνο έτσι μπορούν να καλύπτονται οι ανάγκες του λαού,να μειώνεται η εξάρτηση απο τις εισαγωγές,να υπάρχει λαϊκή ευημερία,αφού όλα αυτά θα ειναι λαϊκήιδιοκτησία, θα αναπτύσσονται από τους εργαζόμενους για δικό τους όφελος.
 Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση τη πρόταση του ΚΚΕ, αυτοί θα την επιβάλουν.
Και πρέπει γι’αυτό το σκοπό να δυναμώσουν το ΚΚΕ και με τη ψήφο τους μπροστά στις εκλογές.
Όσοι λοιπόν αισθάνονται αριστεροί,ριζοσπάστες,έχουν πείρα απο τη συμμετοχή τους στο εργατικό-λαϊκό κίνημα δεν πρέπει να την ξαναπατήσουν.
Δεν πρέπει να ξανακουμπήσουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους σε νέες αυταπάτες και ψευδαισθήσεις.
Λύση υπέρ του λαού εντός του καπιταλιστικού συστήματος,με εναλλαγή κυβερνήσεων αστικής διαχείρησης,χωρίς ρήξη με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και το ιμπεριαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει.
Αυτοί που προτάσουν ως βασικό στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της καπιταλιστικής οικονομίας,αυτοί που υπηρέτησαν αυτό το στόχο από κυβερνητικές θέσεις,αυτοί που κλείνουν το μάτι σε τμήματα του κεφαλαίου,που φλερτάρουν με την ιδέα της καπιταλιστικής Ελλάδας με εθνικό νόμισμα,δεν μπορούννα ακολουθήσουν διαφορετικό δρόμο από αυτόν που οδηγεί στην λαϊκή χρεοκοπία.
Δεν έχει σημασία αν  πραγματοποιηθεί εντός ή εκτός ευρωζώνης.Δεν έχει σημασία αν το κάνουν με μνημόνιο ή άλλο αντιλαϊκό μέτρο.Σημασία έχει ότι μια τέτοια διέξοδος του κεφαλαίου δεν είναι διέξοδος υπέρ του λαού.
Ο λαός ,τα φτωχά λαϊκά στρώματα,δεν πρέπει να επιτρέψουν να ξαναγίνουν θεατές στο ίδιο έργο,να ζήσουν νέες διαψεύσεις.Μπορούν σήμερα, με μεγαλύτερη σιγουριά από ποτέ, να ακουμπήσουν τις προσδοκίες τους στο ΚΚΕ,να το εμπιστευτούν γιατί ποτέ δεν τους πρόδωσε ούτε έλειψε ποτέ από τον αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.
Άλλωστε το πραγματικό διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η καταδίκη όσων έβαλαν την υπογραφή τους στην αντιλαϊκή πολιτική,παραπλάνησαν το λαό και συναίνεσαν στον σφαγιασμό του.Τα τελευταία χρόνια ο λαός δοκίμασε διάφορες κυβερνήσεις διαχείρησης,αυτοδύναμες και συνεργασίας, «κεντροδεξιές», «κεντροαριστερές», «αριστερές», κόμματα που άλλα του λέγανε προεκλογικά και έπραταν το αντίθετο μετά και είδε το ένα μνημόνιο να διαδέχεται το άλλο.
Ένα δεν έχει δοκιμάσει: τη δύναμη του, και όχι όπως την εννοούν τα άλλα κόμματα μόνο στη κάλπη και μετά να είναι απλός θεατής,αλλά τη δύναμη του και στη κάλπη και στον αγώνα για να διεκδικήσει λύσεις για τη δική του ζωή και των παιδιών του.

Γι αυτό το ΚΚΕ απευθύνεται στον καθένα ξεχωριστά και του λέει: Τους δοκίμασες...Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση στον δρόμο της ανατροπής!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: