Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ υποκρίνονται για τους πρόσφυγες

Σε ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) «εκφράζει την αλληλεγγύη της στους μετανάστες και τους πρόσφυγες από τη Συρία και τις υπόλοιπες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής».

Εκτιμά πως «το σύνολο των μέτρων που αποφάσισε χτες (σ.σ. προχτές) η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους αύξησης των νεκρών μεταναστών στα σύνορα της ΕΕ και εγκλωβισμού ενός μεγάλου αριθμού τους σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία κ,λπ. παρά τη θέλησή τους».
«ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί τους στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων διαμορφώνουν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και Ασία, οργανώνουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υπονομεύουν και εμποδίζουν το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν μόνοι τους για το παρόν και τον μέλλον τους, εξωθούν στη μετανάστευση και την προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους, αποβλέποντας στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς», σημειώνει.
Ταυτόχρονα, «η ΕΕ ετοιμάζει την "επόμενη μέρα" των προσφύγων και των μεταναστών. Την εκμετάλλευσή τους, δηλαδή, ως πάμφθηνου ευέλικτου εργατικού δυναμικού και ως βαλβίδας πίεσης για την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων»

Δεν υπάρχουν σχόλια: