Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Εναν τόνο γάλα πρόσφεραν τα ταξικά συνδικάτα

Η βοήθεια ξεφορτώνεται για να μοιραστεί σε αυτούς που την έχουν ανάγκη
Η βοήθεια ξεφορτώνεται για να μοιραστεί σε αυτούς που την έχουν ανάγκη

Εναν τόνο συσκευασμένο γάλα παρέδωσε χτες το ΠΑΜΕ στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που στεγάζονται προσωρινά στο κλειστό γήπεδο του Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο. Αντιπροσωπεία των ταξικών συνδικάτων συζήτησε με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για τις συνθήκες διαβίωσής τους, τις δυσκολίες, τα εμπόδια και τους αποκλεισμούς που συναντούν, στην προσπάθειά τους να φύγουν για χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη του ταξικού κινήματος εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και διαβεβαίωσαν ότι με κάθε τρόπο θα είναι στο πλευρό τους. Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, με τη συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης και τροφίμων μακράς διάρκειας. Η συγκέντρωση των υλικών θα γίνεται με ευθύνη του κάθε σωματείου και για την παράδοσή του θα υπάρχει συνεννόηση με το ΠΑΜΕ.

Αλληλεγγύη και από άλλες χώρες
Με μηνύματά τους, τη χτεσινή κινητοποίηση χαιρέτισαν η Ενωση Συνδικάτων Βάσης (USB) Ιταλίας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Τρόφιμα Σερβίας, η Νεολαία συνδικάτων εργαζομένων στη βιομηχανία «3F» στη Δανία. Εκτός από το ΠΑΜΕ στην Ελλάδα, ανάλογες πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και σε άλλες χώρες. Στην Κύπρο, η ΠΕΟ προχωρά σε καμπάνια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και καλεί σε εκδήλωση αλληλεγγύης στις 30 Σεπτέμβρη. Στην Αυστρία, η συνδικαλιστική οργάνωση «Λεφτ Μπλοκ» οργανώνει κινητοποίηση αλληλεγγύης στους μετανάστες στις 3 Οκτώβρη, μέρα επετείου ίδρυσης της ΠΣΟ. Στην Πορτογαλία, η CGTP-In διοργάνωσε στις 18 Σεπτέμβρη σεμινάριο για το θέμα των προσφύγων και μεταναστών. Τέλος, στηνΙταλία, η USB και η Συμμαχία Προσφύγων Μεταναστών και αιτούντων άσυλο (CSIPM) προχωρούν σε κινητοποίηση αύριο Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη και καλούν σε βδομάδα δράσης για τους πρόσφυγες, στις 17 - 23 Οκτώβρη.
ΠΗΓΗ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: