Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Απέρριψε, η Κυβέρνηση, τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση των φαντάρων

Με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και με «πυξίδα» τα ΝΑΤΟικά δόγματα ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Αμυνας
Απορρίφθηκαν, και μάλιστα ασυζητητί, από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι τρεις τροπολογίες που είχε καταθέσει το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για τις Ενοπλες Δυνάμεις, με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνα προσωπικού και άλλες διατάξεις», το οποίο εγκρίθηκε με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, προχτές Πέμπτη, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Οσον αφορά τις τροπολογίες που είχε καταθέσει το ΚΚΕ, η πρώτη προέβλεπε την πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική κάλυψη των στρατευμένων και των προστατευόμενων από αυτούς μελών των οικογενειών τους. Η δεύτερη προέβλεπε ο χρόνος θητείας να προσμετράται ως ενεργός ασφαλιστικός και ως συντάξιμος χρόνος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για εξαγορά του. Η τρίτη τροπολογία προέβλεπε ότι η υπηρεσία αναλαμβάνει τα βασικά έξοδα διαβίωσης των οπλιτών, τα έξοδα μετακίνησης, ένδυσης, αγοράς διαφόρων διακριτικών, ειδών καθαριότητας κ.ά. Αναλαμβάνει να τους παρέχει πρόσβαση σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες εντός κι εκτός στρατοπέδων, προκειμένου να αναβαθμιστεί ουσιαστικά και να αποκτήσει περιεχόμενο ο ελεύθερος χρόνος των οπλιτών.
Σε ό,τι αφορά το ίδιο το κυβερνητικό νομοσχέδιο, η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, επισήμανε ότι πρόκειται για νομοθέτημα καθαρά διαχειριστικού τύπου και το ΚΚΕ στις Επιτροπές είχε τοποθετηθεί με το «παρών». Ομως, το «παρών» γίνεται «κατά» γιατί, όπως σημείωσε, η κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν θέλει να αντιμετωπίσει ούτε κατ' ελάχιστον τα προβλήματα των στρατευμένων, όπως έδειξε το γεγονός ότι δεν έκανε δεκτή ούτε μία από τις τροπολογίες του ΚΚΕ, ενώ την ίδια ώρα παραμένει πιστή στο δόγμα του ΝΑΤΟ, μετατρέποντας τις Ενοπλες Δυνάμεις σε στρατό «δύο ταχυτήτων». Αυτές που βρίσκονται στη διάθεση των κορακιών του ΝΑΤΟ και αποτελούν το 40%, οι οποίες έχουν άλλη μεταχείριση, υποδομές, εξοπλισμό, για να είναι έτοιμες για επέμβαση σε άλλες χώρες. Ενώ το 60% που βρίσκεται στην επικράτεια και υποτίθεται ότι είναι για την αμυντική θωράκιση της χώρας, αντιμετωπίζουν καθημερινά τεράστια προβλήματα, από τη σίτιση, τη διαμονή, έως και οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών τους για μετακινήσεις κ.λπ.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να υπηρετεί απαρέγκλιτα τη ΝΑΤΟική πολιτική
Το λόγο πήρε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ο οποίος κάνοντας λόγο με τη σειρά του για Ενοπλες Δυνάμεις δύο ταχυτήτων, επισήμανε: «Είναι η ίδια η κατάσταση στις ΝΑΤΟικές μονάδες και σε μονάδες που είναι έτοιμες να πάνε για επέμβαση με το υπόλοιπο στράτευμα; Οχι, δεν είναι η ίδια, από άποψη δομών, από άποψη εκπαίδευσης, από άποψη οπλισμού, από όποια άποψη θέλετε, ποιοτικής και αριθμητικής στελέχωσης. Εκείνες τις μονάδες τις στελεχώνετε όλες. Ετσι οδηγούμαστε σε χειρότερο δρόμο. Ετσι θα πάει η πορεία, αν δεν ανατραπεί ριζικά αυτή η πολιτική».
Και πρόσθεσε: «Συνεχίζετε - εκεί που σταμάτησαν οι άλλοι - να υπηρετείτε την επιθετική πολιτική του ΝΑΤΟ και αυτό αποδεικνύεται από τις ασκήσεις που γίνονται. Υπάρχει άσκηση που δεν πήρατε μέρος μέχρι τώρα, γιατί είναι επιθετική; Υπάρχει τίποτα ΝΑΤΟικό που δεν το επικροτήσατε;
Εχετε πει κανένα "όχι" πουθενά εδώ και ένα χρόνο; Οι προηγούμενοι έχουν πει κανένα "όχι"; Ποτέ δεν είπαν "όχι". Και όσοι λένε ότι δεν συμμετείχαν σε πολέμους, σας απαντάμε ανοιχτά και ειλικρινά ότι όπου δεν συμμετείχατε - όπου δεν συμμετείχε η Ελλάδα δηλαδή - είναι γιατί δεν σας το ζήτησαν. Ο,τι σας ζήτησαν, τα είχατε, τα έχετε και τα δίνετε όλα και αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο ελληνικός λαός».
Κάνοντας ειδική αναφορά στις τροπολογίες του ΚΚΕ επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν τολμάει να κάνει δεκτή ούτε μία «έστω για φύλλο συκής», και τόνισε: «Είναι δυνατόν το κράτος να μην πληρώνει για μία αξιοπρεπή διαβίωση των Ελλήνων στρατιωτών; Σας κάναμε συγκεκριμένες τροπολογίες. Τι απαντάτε; Γιατί δεν τις δέχεστε; Τις απορρίπτετε; Γιατί; Τι ζητούν; Είναι σοσιαλιστικές; Ζητούν τη ριζική ανατροπή; Ούτε αυτές δεν δέχεστε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: