Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Καί τους σκοτώνουν, τους Παλαιστίνιους οι Ισραηλινοί, καί τους αρπάζουν τη γη τους

Συνεχίζονται οι καταπατήσεις Παλαιστινιακής γης...
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Την «απαλλοτρίωση» άλλων 370 στρεμμάτων αγροτικής γης από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης, κοντά στην πόλη της Ιεριχούς, ανακοίνωσαν χτες Ισραηλινοί αξιωματούχοι,
συνεχίζοντας ανενόχλητοι την καταπάτηση της Παλαιστινιακής γης, σε συνέχεια της πρότερης «απαλλοτρίωσης» άλλων 1.000 στρεμμάτων τον Αύγουστο του 2014.
Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, η «απαλλοτρίωση» της έκτασης των 370 στρεμμάτων εγκρίθηκε ήδη από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται να μπει στην τελική ευθεία «για αξιοποίηση» μέσα στις επόμενες βδομάδες.
Νωρίτερα, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές προχώρησαν σε μερική άρση του αποκλεισμού χιλιάδων Παλαιστινίων εργατών σε εβραϊκούς «οικισμούς» της Δυτικής Οχθης. Αντίθετα, οι περιορισμοί συνεχίζουν να ισχύουν σε εβραϊκούς «οικισμούς» της Βηθλεέμ, της Χεβρώνας, της Ναμπλούς και της Ραμάλα. Αφορμή για την απαγόρευση της πρόσβασης Παλαιστινίων στους εβραϊκούς εποικισμούς της Δ. Οχθης έδωσε η δολοφονία μίας πολύτεκνης 38χρονης Ισραηλινής την Κυριακή από νεαρό Παλαιστίνιο εργάτη.
Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε τη διάλυση «πυρήνα» της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ» στο Τουλκαρέμ της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, υποστηρίζοντας ότι ο αρχηγός της επταμελούς ομάδας είχε στρατολογηθεί μέσω Ιντερνετ από τον Τζαουάντ Νασράλα, γιο του ηγέτη της «Χεζμπολάχ», Χασάν Νασράλα. Δε δόθηκαν άλλες πληροφορίες, ούτε καν ο τόπος και ο χρόνος σύλληψης των επτά υπόπτων.
Επιπλέον, ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός 16χρονου Εβραίου έποικου ως ύποπτου για την προ ημερών αναγραφή αντιχριστιανικών συνθημάτων, με σπρέι, στο Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Ιερουσαλήμ. Την Τετάρτη είχε συλληφθεί για την ίδια υπόθεση άλλος ένας 15χρονος Εβραίος έποικος.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: