Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Αθηναϊκής Χαρτοποιίας

Σήμερα Παρασκευή 15/01/16, δόθηκε μία πρώτη απάντηση από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της SOFTEX, στην απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο με τις πλάτες της κυβέρνησης. Στη μαζική συνέλευση των εργατών, αναδείχτηκε η ανάγκη για κλιμάκωση του αγώνα με αίτημα την επισκευή του καμένου τμήματος και την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την απόφαση της εργοδοσίας για κλείσιμο του εργοστασίου, παρόλο που απ ότι φαίνεται, ήδη έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρίες για την επισκευή.  Η εργοδοσία της πολυεθνικής BOLTON για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνει ότι μόνο θεό έχει το κέρδος και αδιαφορεί για τις 130 οικογένειες που πετά στο δρόμο. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που η εργοδοσία δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, μιας και όλη η ιστορία του εργοστασίου, είναι γραμμένη με εκατοντάδες απολύσεις και δεκάδες εργατικά ατυχήματα για να διασφαλιστούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.
Αμέσως μετά τη συνέλευση, σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπ. Εργασίας, απαιτώντας δέσμευση από την κυβέρνηση, ότι θα απαγορεύσει το κλείσιμο του εργοστασίου και θα πάρει μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.
Η συνάντηση απέβη άκαρπη, μιας και εκτός από κούφιες υποσχέσεις και φιλική συμπαράσταση με δελτία τύπου, από το γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, η ουσία ήταν ότι το υπουργείο αυτό που θα κάνει είναι «να εξασφαλίσει την εφαρμογή των νόμων».
Αυτό ακριβώς είναι που φοβίζει τους εργαζόμενους, η πικρή εμπειρία που έχουμε από την εφαρμογή των νόμων από αυτή και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι οι ίδιοι που αυτή την περίοδο φέρνουν νόμο για να ξεθεμελιώσουν το ασφαλιστικό, αυτοί που χθες επέτρεψαν την ¨ανταπεργία¨ με νόμο, αυτοί που σχεδιάζουν την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Είναι αυτοί που πριν από μία εβδομάδα κτύπησαν με τα ΜΑΤ αρκετούς από τους εργάτες της SOFTEX που συμμετείχαν σε διαδήλωση ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα.
Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη λοιπών στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. Γνωρίζουμε ότι αυτοί βαδίζουν χέρι-χέρι προς όφελος της πολυεθνικής. Οι εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Οι εργαζόμενοι δώσανε το επόμενο ραντεβού, την ερχόμενη Δευτέρα 18/01/16 στις 10:30 στην Ομόνοια ώστε να κατευθυνθούν με πορεία στο Υπ. Εργασίας.
Αγωνιστικά

η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: