Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Δήμος Πολυγύρου: Απαλλάσσει τους ξενοδόχους τα Δημοτικά Τέλη για 9 μήνες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 της Ενωτικής Κίνησης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Πολυγύρου
 Σε μια εποχή που οι πολίτες-δημότες, υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες του 1ου, του 2ου και του 3ου μνημονίου αθροιστικά, αλλά και την δραματική επιβάρυνση των υπέρογκων δημοτικών τελών, έρχεται η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου να τους δώσει την χαριστική βολή!

Με χθεσινή της απόφαση, την οποία καταψήφισαν οι σύμβουλοι της Ενωτικής Κίνησης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ, απαλλάσσει από τα δημοτικά τέλη τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν στα όρια της επικράτειας του Δήμου για διάστημα έως 9 μηνών!
Την εισήγηση έκανε ο αντιδήμαρχος κ. Βορδός ( ο οποίος το 2009 όπως φαίνεται από τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου που ο ίδιος μοίρασε, είχε αντίθετη άποψη), στήριξε ο δήμαρχος και τα παρευρισκόμενα μέλη της πλειοψηφίας. Επικαλούμενοι μάλιστα νομολογία του ΣΤΕ του 1998( 18 χρόνια πριν!) που μέχρι σήμερα δεν εφάρμοσε κανένας Δήμος γιατί πρακτικά δεν μπορεί να την εφαρμόσει!
Αυτό πρακτικά σημαίνει απώλεια πολύ μεγάλου μέρους των ανταποδοτικών εσόδων του Δήμου, τα οποία με βάση τον νόμο περί εσόδων των Δήμων, θα πρέπει να ισοσκελιστούν με περισσότερα δημοτικά τέλη από τους κατοίκους και τα καταστήματα! Σημαίνει αύξηση των δημοτικών τελών!
Σε μια περίοδο μάλιστα, που κατ ομολογία των ίδιων των εκπροσώπων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, υπάρχει αύξηση της τουριστικής κίνησης και των εσόδων τους. Σε μια περίοδο που στην κυριολεξία "πνίγονται" οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες!
Η απαλλαγή μάλιστα σύμφωνα με την απόφαση, θα γίνεται με ξεχωριστή εξέταση κατά περίπτωση, ζήτημα που συνήθως εξυπηρετεί το πελατειακό σύστημα του πάρε -δώσε!
Η Ενωτική Κίνηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Πολυγύρου ζητάει την ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης και θα κάνει ότι μπορεί σ αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα θα επαναφέρει την πρόταση της για την μείωση των τιμολογίων των δημοτικών τελών, ως το ελάχιστο μέτρο ανακούφισης για τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα της περιοχής!
Το Γραφείο Τύπου Πολύγυρος 23/1/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: