Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Να ξεκινήσει άμεσα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία στα σχολεία της χώρας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε στο πλαίσιο τη λεγόμενης αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης, την επανέναρξη για τη φετινή χρονιά της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης. Για την Ενισχυτική Διδασκαλία, σύμφωνα με το Υπουργείο, υπάρχει η ενημέρωση ότι θα προσληφθούν 1023 Εκπαιδευτικοί μέσω ΕΣΠΑ.

Σήμερα, και ενώ είμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς, το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης δεν έχει ακόμα ξεκινήσει στα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ όλης της χώρας. Χιλιάδες μαθητές που έχουν ανάγκη στήριξης και βοήθειας γιατί οι γονείς τους δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα δυσβάστακτα έξοδα των φροντιστηρίων, ειδικά μαθητές που το Μάη θα δώσουν Πανελλήνιες, δεν έχουν τη στήριξη που χρειάζονται. Θα είναι πραγματικά για τα «μάτια του κόσμου» αν φτάσουμε μέχρι το Πάσχα για προσληφθούν οι εκπαιδευτικοί ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε:
Να ξεκινήσει άμεσα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλη τη χώρα. Η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ να χρηματοδοτηθούν πλήρως από τον κρατικό Προϋπολογισμό και από την επόμενη χρονιά η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ να ξεκινούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.


Ο βουλευτής
Γιάννης Δελής

Δεν υπάρχουν σχόλια :