Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ανολοκλήρωτες εργασίες νέας πτέρυγας στο 106ο Δημοτικό Σχολείο και στο συστεγαζόμενο με αυτό 97ο Νηπιαγωγείο στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης

ΕΡΩΤΗΣΗ της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.
Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης 
Εξακολουθεί να υφίσταται το χρόνιο και πιεστικό κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 106ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και του συστεγαζόμενου με αυτό, 97ου Νηπιαγωγείου στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Ήδη από το 2009, επειδή το σχολείο είχε μείνει χωρίς βοηθητικούς χώρους και έπειτα από την έγκριση της τότε αρμόδιας Νομαρχίας, ξεκίνησαν οι εργασίες προσθήκης νέας πτέρυγας. Στις 12.09.2008, έγινε η διακήρυξη ανάθεσης έργου και το 2009, η ανάθεση υπ. αριθμ. 172/ 31.03.2009. Όμως οι εργασίες σταμάτησαν δύο χρόνια αργότερα, το 2011, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, ενώ προσέθεσαν επιπλέον προβλήματα στο σχολείο, αφού ο εργολάβος είχε φτάσει ήδη το έργο ως τα μπετά του 1ου ορόφου.
Να σημειώσουμε ότι, για το θέμα αυτό το κόμμα μας έχει πραγματοποιήσει Ερώτηση στη Βουλή με αρ. πρωτ. 7192/20.03.2014. Μάλιστα τότε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων απαντούσε ότι «Η Γενική Διεύθυνση Προγραμματισμού και Επιχειρησιακών Ερευνών του Υ.ΠΑΙ.Θ. επεξεργάζεται το θέμα και με γνώμονα τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη χωροθέτηση της προσθήκης, του φέροντος οργανισμού που ήδη έχει κατασκευαστεί, καθώς και τις σύγχρονες προδιαγραφές, βρίσκεται σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στο πλαίσιο επικαιροποίησης της μελέτης, με βασική επιδίωξη την εύρεση της βέλτιστης λύσης για το διαχωρισμό των λειτουργιών των δύο μονάδων, δίχως να ακυρωθεί το σύνολο της η υπάρχουσα μελέτη.» (αρ. πρωτ. 63880/ΙΗ ΕΞ/25.04.2014).
Μέχρι και σήμερα όμως δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη, οι μαθητές του σχολείου εξακολουθούν να συνωστίζονται και το χρόνιο πρόβλημα παραμένει άλυτο παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων, οι οποίες δίνονταν αφειδώς όλα τα προηγούμενα χρόνια
Για την κατάσταση αυτή ευθύνη έχουν όλες προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που με την ακολουθούμενη όλα αυτά τα χρόνια πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Παιδείας, οξύνουν το στεγαστικό σχολικό πρόβλημα, ενώ με τις Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα, ουσιαστικά ιδιωτικοποιούν τη σχολική στέγη επιβαρύνοντας το λαϊκό εισόδημα.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση και ολοκλήρωση του έργου προσθήκης νέας πτέρυγας στο κτίριο του 106ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και του συστεγαζόμενου με αυτό 97ου Νηπιαγωγείου στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης, αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Οι Βουλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: