Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις»


Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προωθεί«διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» στην οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση και το σύστημα Δικαιοσύνης της χώρας, διότι αυτές αποτελούν το «εισιτήριό μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη», είπε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων «Reuters». Καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που έχουν ανάγκη τα μονοπώλια, δηλαδή, για να διευρύνουν την κερδοφορία τους και να στεριώσουν την εξουσία τους στις νέες συνθήκες.
Παράλληλα, στέλνοντας μήνυμα περί «σταθερότητας» της ελληνικής οικονομίας σε ντόπιους και ξένους «επενδυτές», υποστήριξε ότι «θα εξαλείψουμε τις ανησυχίες περί πολιτικού κινδύνου», ότι «δε θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα το 2015» και ότι «οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2016, στο τέλος της τετραετούς θητείας της Βουλής».
Να σημειωθεί ότι νεότερες πληροφορίες από την πλευρά του κυβερνητικού στρατοπέδου θέλουν την κυβέρνηση (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετρούν αυτήν τη στιγμή 155 βουλευτές), έχοντας προσεγγίσει βουλευτές από άλλα κόμματα και «ανεξάρτητους», να έχει σίγουρες 160 ψήφους, να έχει «από κοντά» άλλους 11, και να υπολείπονται άλλοι 9, ώστε να καταφέρει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με 180 βουλευτές από την παρούσα Βουλή την άνοιξη. Στο ενδιάμεσο, βέβαια, καθόλου δεν αποκλείεται κάποιος «εκλογικός αιφνιδιασμός». Αλλωστε, και τα δύο κόμματα, με εντολή και σχέδιο των ηγεσιών τους, έχουν εδώ και καιρό μπει σε φάση εκλογικών προετοιμασιών.
Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς την επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού, με την περιλάλητη απεμπλοκή από το ΔΝΤ, είπε ότι η Αθήνα σχεδιάζει την έξοδο της Ελλάδας από το διεθνές πρόγραμμα στήριξης νωρίτερα του αναμενομένου, και πως «η Αθήνα συνεχίζει επιτυχώς την πορεία εξόδου από το διεθνές πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας»,προσθέτοντας παράλληλα πως το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιαςγραμμής πιστώσεων για την αντιμετώπιση πιθανής αναταραχής στις αγορές είναι κάτι το οποίο τελεί υπό συζήτηση.
«Μπορούμε τώρα να σταθούμε στα πόδια μας. Εχουμε τους πόρους για να βγούμε από το πρόγραμμα», έσπευσε να διαβεβαιώσει ο Αντ. Σαμαράς, παραπέμποντας ουσιαστικά στα ματωμένα «πρωτογενή πλεονάσματα», τη φοροκαταιγίδα που πλήττει τα λαϊκά στρώματα, τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και στις κρατικές δαπάνες για Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, κινήσεις που απελευθερώνουν πρόσθετα κονδύλια του κρατικού κορβανά για παραπέρα στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: