Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ ΣΤΗ ΘΑΣΟ

Διήμερη επίσκεψη του Τάσου Κανταρά, μέλους της πολιτικής γραμματείας και υπεύθυνου αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και μελών της ΝΕ Καβάλας στη Θάσο




O Τάσος Κανταράς, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνοδεία μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας, επισκέφτηκε την Θάσο στις 30 και 31 Οκτώβρη με πρόσκληση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Θάσου και μίλησε σε μαζική συγκέντρωση κτηνοτρόφων στα Λιμενάρια. Συναντήθηκε επίσης με τα Δ.Σ. των αγροτικών συνεταιρισμών Ποτού και Λιμεναρίων, όπου τέθηκαν τα προβλήματα της παραγωγής και η ολοσχερής καταστροφή της σοδειάς των ελαιοπαραγωγών.
Στη συγκέντρωση των κτηνοτρόφων τέθηκαν από τη μεριά τους και με την παρουσία του Προέδρου του κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας Δημόπουλου Νίκου, τα δραματικά προβλήματα που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι της Θάσου και της Καβάλας.
Ο Τάσος Κανταράς ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την αντιμετώπιση της επέκτασης των θανατηφόρων ασθενειών της ευλογιάς και του καταρροϊκού πυρετού και για την αναγκαία αποζημίωση των κτηνοτρόφων.
Επιπλέον περιέγραψε τις θέσεις του κόμματος για το μεγάλο πρόβλημα της απένταξης 11.000.000 στρεμμάτων από τις βοσκήσιμες γαίες και τη στέρηση των ενισχύσεων από την συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτρόφων, όπως και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόθεση φορολόγησης των επιδοτήσεων, τον συμψηφισμό αυτών με τον ΕΝΦΙΑ και τις οφειλές του ΟΓΑ.
Τέλος, κάλεσε τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες της Θάσου να συνταχθούν ενεργά μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία, στην προσπάθεια να σταματήσει η πορεία καταστροφής του πρωτογενούς τομέα, πορεία στην οποία οδηγεί η συγκυβέρνηση, και να ανοίξουν μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ ένα ελπιδοφόρο δρόμο για την κτηνοτροφία και την αγροτική παραγωγή της χώρας.
Η διαπίστωση και των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από αυτήν τη διήμερη επίσκεψη, είναι ότι τα άμεσα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων θέλουν επείγουσα αντιμετώπιση. Σε αυτή την κατεύθυνση υπήρξαν δεσμεύσεις για να τεθούν και στη Βουλή και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου μετά από τις σχετικές παρεμβάσεις να δοθούν οι πρέπουσες λύσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο κοινός αγώνας και η συντονισμένη δράση των παραγωγών που πλήττονται, που πρέπει να σταθούν μαχητικά και διεκδικητικά προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: