Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΑΤΕ;ΤΩΡΑ ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠ’ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ


Δήμος και Κυβέρνηση μαζί επιτίθενται στις Λαϊκές οικογένειες
Έξι μήνες δεν πέρασαν καλά καλά από τότε που στα μπαλκόνια της προεκλογικής εκστρατείας παρέλασαν ‘νοικοκυραίοι’ και ‘πετυχημένοι’ τάζοντας  ‘ανάπτυξη’ και λαγούς με πετραχήλια στο λαό.
Ούτε δυο μήνες δεν πέρασαν από τότε που ανέλαβαν οι ‘σωτήρες’ του 66% και αντί για ευχαριστώ στους πολίτες που τους εξέλεξαν άρχισαν να εφαρμόζουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της νομοθεσίας των καλλικρατικών δήμων.
Ο Δήμος εκβιάζει με πρόστιμα πολίτες να μεταφέρουν το υδρόμετρο. Από το Δεκέμβριο του 2012 με την τροποποίηση του κανονισμού ύδρευσης αποχέτευσης – άρδευσης από το Δημ. Συμβ. επιβλήθηκε η υποχρέωση των δημοτών  να μεταφέρουν τα υδρόμετρά τους εκτός των ιδιοκτησιών τους  με έξοδά τους ή με χρέωση 200 € από το Δήμο με την απειλή προστίμου 2000 € από τις 30/4/2013.
   Ο Νόμος της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των χρεών των πολιτών προς τους Δήμους αποδείχτηκε ένας στυγνός εκβιασμός προς τους συνδημότες μας που θα πουν το νερό νεράκι... Πολλοί και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας, με δόλωμα την κατάργηση των προσαυξήσεων, υπέγραψαν διακανονισμό των χρεών τους η μικρότερη δόση του οποίου δεν μπορούσε να είναι κάτω από 100€ και στον οποίο προφανώς δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν παρά την άμεση απειλή της διακοπής του νερού στο σπίτι ή στην επιχείρησή τους.
Ο Δήμος, όπως ήταν αναμενόμενο, έβγαλε ήδη τις πρώτες εντολές διακοπής νερού σε ανθρώπους άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους, μικρούς επιχειρηματίες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να στερείται από κανέναν, πολύ περισσότερο σε περίοδο κρίσης όπου η ανεργία, το κούρεμα μισθών και συντάξεων και η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης έχουν εξαθλιώσει τα λαϊκά νοικοκυριά.
Γι αυτό απαιτούμε¨
·        Να σταματήσει κάθε προσπάθεια διακοπής νερού σε σπίτια λαϊκών οικογενειών, ανέργων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων, μερικώς εργαζόμενων, μικρών αγροτών, μικροεπαγγελματιών, κλπ
·        Να γίνουν επανασυνδέσεις των νερών που διεκόπησαν
·        Να ανακληθεί κάθε αύξηση στα τιμολόγια του νερού των νοικοκυριών
·        Να πιέσει ο δήμος το ΥΠ.ΟΙΚ. για την κατάργηση του Φ.Π.Α.
·        Να γίνουν άμεσα όπου απαιτούνται νέες άτοκες ρυθμίσεις χρεών, ακόμα και με δόσεις κάτω των 50 € , αφού πολίτες με εισοδήματα 400 ή 500€ το μήνα είναι αδύνατο να πληρώσουν  δόσεις των 100€.
·        Να αποσυρθεί το ειδοποιητήριο που έστειλε ο Δήμος για την μεταφορά των ρολογιών γιατί
α) είναι παράλογο ένα δήμος με ελάχιστες χιλιάδες ρολογιών να μην μπορεί να τα ελέγξει όταν στη Θεσσαλονίκη η εταιρεία αερίου ελέγχει εκατοντάδες χιλιάδες μετρητές της με ραντεβού με τους ιδιοκτήτες τους αφού όλα τα ρολόγια είναι σχεδόν μέσα στα σπίτια.
β) Είναι απάνθρωπο να ζητιέται σε περιόδους τέτοιας οικονομικής εξαθλίωσης ποσό 200€ από οποιονδήποτε εργαζόμενο ακόμα και από άνεργους χαμηλόμισθους ή χαμηλοσυνταξιούχους.
γ) Αποτελεί προσβολή για κάθε εκλεγμένο ένα αγαθό πολύτιμο για τη ζωή όπως το νερό να χρησιμοποιείται ως εργαλείο εξόντωσης είτε με τέλη είτε με δυσβάσταχτα πρόστιμα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα κάνει για όλα τα παραπάνω παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Πολυγύρου,
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συμπαραταχθούν μαζί μας,είτε είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι είτε όχι, διεκδικώντας το αυτονόητο.

ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: