Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Σκόρπιες στιγμές

Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ
1. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Ιδού το μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός προς όλους, φίλους και εχθρούς. Αυτό το απόσταγμα σοφίας είναι η τελευταία προσώρας συμβουλή του, ξεπερνά τις δηλώσεις των μνημονιακών δημοσιογράφων και γίνεται τελικό νόημα για την άδεια ζωή μας.
2. Η έμμονη ιδέα - που εξελίσσεται σε ψύχωση - του πρωθυπουργού ότι κυβερνά τους Ελληνες τον καθιστά στα μάτια των Ευρωπαίων εταίρων χαριτωμένο, αλλά παντελώς άχρηστο.
3. Ποτέ άλλοτε ένα καθεστώς δεν είχε στον περίγυρό του τόσα πολλά βλακόμετρα - τεχνικούς εξουσίας, ειδήμονες και ρουφιάνους. Ολοι αυτοί, μαζί με την κατάντια τους, κουβαλάνε και πληροφορίες με τις οποίες στολίζεται το Μέγαρο Μαξίμου. Από κει μέσα προκύπτει και ο χρυσός κανόνας της Νέας Δημοκρατίας: Κάνε στους άλλους ό,τι δεν θα ήθελες να κάνουν σε σένα.
4. Χάρη στην επιείκεια της ψυχιατρικής, της δικαιοσύνης και του οίκτου μας, κυκλοφορούν ανάμεσά μας δημοσιογράφοι που διαδίδουν με υστερία, αντάξια του Αποστόλου Παύλου, τη δύναμη και τη δόξα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
5. Το μόνο καλό μέσα σε αυτή τη γενικευμένη διάλυση είναι ότι ο πολίτης, τον οποίο όλοι βρίζουν για την απάθειά του, βρίσκεται για πρώτη φορά σε κατάσταση επιφυλακής. Ευτυχώς, γιατί διά της επιφυλακής θα βρεθούμε, δίχως να το καταλάβουμε, μέσα στο ρίγος το απαραίτητο για τις γενναίες αποφάσεις.
6. Πρέπει να προστατέψουμε τις στιγμές μας, για να μη γυρίσουν εναντίον μας με τη μορφή οδυνηρών αναμνήσεων. Γνωρίζω βετεράνους που πέρασαν από τη φωτιά του κινήματος, στις αναμνήσεις των οποίων ακόμα μπλέκονται πρόσωπα και πράξεις που τους προκαλούν αηδία.
7. Αφού μας κύκλωσαν καλά καλά, οι Ευρωπαίοι απολαμβάνουν τώρα το θέαμα που τους προσφέρουμε. Πρέπει να απορούν, που μετά από τόσες ποινές, επί πέντε χρόνια, ακόμα στέκουμε. Είμαστε ένα επικίνδυνο λάθος για την Ευρώπη και ενώ παραμένουμε στον ίσκιο της, οι προνομιούχοι πολίτες της τρέμουν το δικό τους ίσκιο. Μήπως ξέρουν κάτι;
8. Δίχως ίχνος γενικής παιδείας, οι υπουργοί του καθεστώτος δεν κάνουν τίποτα άλλο από το πρωί μέχρι το βράδυ από το να απαριθμούν τα παραπτώματά μας. Πρόκειται για τυπική συμπεριφορά αργόσχολων, χωρίς φαντασία, ανθρώπων αφοσιωμένων σε μια Ευρώπη κατώτερη των περιστάσεων, που έχουν δώσει στον εαυτό τους το ρόλο του εκδικητή-διεκπεραιωτή για λογαριασμό της. Καταλύοντας σιγά σιγά το Σύνταγμα και προσθέτοντας διαρκώς μέτρα μέσα σ' ένα περιβάλλον διαρκούς εκφοβισμού, προσπαθούν να μετατρέψουν τη χώρα αυτή σε χώρα πιθήκων.
9. Ο εναγκαλισμός μας με την Ευρώπη δεν θ' αργήσει να γίνει θανάσιμος. Δεν είναι τυχαία η έλλειψη εμπιστοσύνης των Γερμανών προς τη χώρα μας. Οι αυθαιρεσίες τους σε βάρος μας και οι ψευδαισθήσεις της ελληνικής κυβέρνησης γέννησαν μια ωμότητα που εξάντλησε δραματικά το χρόνο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: