Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Για τις καταστροφές στην Χαλκιδική, εξ αιτίας συνεχούς βροχόπτωσης

ΕΡΩΤΗΣΗ της Κ.Ο. του ΚΚΕ
Για τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

  
Η συνεχής βροχόπτωση που έπληξε την Χαλκιδική τις τελευταίες μέρες προκάλεσε, για ακόμη μια φορά και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καταστροφές και νέα προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.
Συγκεκριμένα, προβλήματα εντοπίζονται στην κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Νέων Μουδανιών – Κασσάνδρας, ενώ για πέντε τουλάχιστον μέρες είχε διακοπεί η κυκλοφορία τους, στο τμήμα της εθνικής οδού από τη Νέα Φώκαια έως την Άθυτο, εξαιτίας καθίζησης του οδοστρώματος, αναδεικνύοντας γι’ ακόμη μια φορά το πόσο επικίνδυνο είναι το οδικό δίκτυο στην περιοχή, καθώς και την ποιότητα κατασκευής του.
Διαχρονικά οι κάτοικοι της Χαλκιδικής βιώνουν τα αποτελέσματα της απουσίας υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, της ελλιπούς, ακόμα και ανύπαρκτης συντήρησης των έργων υποδομής. Οι ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων και των τοπικών αρχών, είναι τεράστιες, αφού οι πρώτες δεν διέθεσαν ποτέ και οι δεύτερες δεν διεκδίκησαν, τα απαραίτητα κονδύλια για την κατασκευή και συντήρηση των αναγκαίων έργων.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι αρμόδιοι Υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:
·        Να γίνει άμεση και πλήρη καταγραφή και αποκατάσταση όλων των καταστροφών στο οδικό δίκτυο της περιοχής. 
·        Να κατασκευαστούν όλα τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στην περιοχή της Π.Ε. Χαλκιδικής. 


Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Ελένη Γερασιμίδου 


Δεν υπάρχουν σχόλια: