Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ξανά μανά αιτήσεις για προσλήψεις ωρομισθίων και αναπληρωτών

Σε σχόλιο που εξέδωσε για το πρόβλημα με τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕεπισημαίνει τα εξής:

«Με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ενώ τα σχολεία ανοίγουν άμεσα, δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα εξαναγκαστούν να επαναλάβουν τις αιτήσεις τους για πρόσληψη ως αναπληρωτές-ωρομίσθιοι για το σχολικό έτος 2015-2016, να ξαναστηθούν για ώρες στις ουρές των Διευθύνσεων.
Μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων, η καθυστέρηση στις προσλήψεις αναπληρωτών, οι μηδενικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών -αφού δεν έχουν γίνει ούτε καν οι προβλεπόμενοι από τον τρέχοντα κρατικό προϋπολογισμό μόνιμοι διορισμοί- δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό με χιλιάδες κενά.
Είναι ανάγκη να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών. Να ισχύσουν οι προηγούμενες αιτήσεις των εκπαιδευτικών και να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις όσων αναπληρωτών απαιτούνται για να καλυφθούν όλα τα κενά. Να αναγνωριστεί άμεσα όλη η προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Μοναδική διέξοδος απέναντι σε αυτή την κατάσταση, των χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών που συνυπάρχουν με χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, είναι η πρόταση πάλης του ΚΚΕ για μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: