Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Φουντώνει η οργή των Παλαιστινίων

 
Σε διαδηλώσεις κατά της ισραηλινής κατοχής μετατράπηκαν και οι χτεσινές κηδείες στην Παλαιστίνη
Σε διαδηλώσεις κατά της ισραηλινής κατοχής μετατράπηκαν και οι χτεσινές κηδείες στην Παλαιστίνη
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Η καθημερινή σκληρή βία των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων και των Εβραίων εποίκων «ρίχνει λάδι» στη φωτιά της αγανάκτησης του παλαιστινιακού λαού που στενάζει από τον κλοιό της κατοχής, της καταπίεσης και του περιορισμού βασικών δικαιωμάτων του, με αποτέλεσμα αλυσιδωτές συγκρούσεις.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι από την αρχή τρέχοντος μηνός οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις έριξαν αληθινά πυρά ή σφαίρες καουτσούκ, τραυματίζοντας πάνω από 1.300 νεαρούς Παλαιστίνιους, ενώ σκότωσαν πάνω από 25 άλλους(ανάμεσά τους βρέφη και έφηβοι!). Επιπλέον, συνέλαβαν με την κατηγορία της αντίστασης ή του λιθοβολισμού αστυνομικών εκατοντάδες άλλους, και γκρέμισαν τα σπίτια τουλάχιστον τεσσάρων οικογενειών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, επειδή κάποιο μέλος τους συνελήφθη για «επίθεση» ή αντίσταση στις κατοχικές δυνάμεις... Επίσης, σημειώνονται αρπαγές γης ή καταστροφής αγροτικών καλλιεργειών από εποίκους, με τη στήριξη του κράτους.
Μέσα στα δεκάδες βίαια επεισόδια του τελευταίου τριημέρου ξεχωρίζουν η δολοφονία μίας εγκύου μητέρας και της δίχρονης κόρης τηςαπό τα πυρά ισραηλινών αεροπλάνων προχτές τα ξημερώματα στη Λωρίδα της Γάζας, η δολοφονία 13χρονου Παλαιστινίου σε συγκρούσεις στη Ραμάλα, αλλά και οι επιθέσεις δύο 20χρονων Παλαιστινίων με μαχαίρια σε βάρος δύο Ισραηλινών 16 και 20 ετών στον εβραϊκό εποικισμό Πισγκάτ Ζεέβ, της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπ.Νετανιάχου, μιλώντας στη Βουλή, ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για ανατροπή του στάτους κβο στην Πλατεία των Τζαμιών της Ιερουσαλήμ, και ότι θέλει ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ Αράβων και Εβραίων του Ισραήλ. Ζήτησε δε από τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς «να καταδικάσει τη βία», ενώ αποδοκίμασε Αραβες βουλευτές της Κνεσέτ που ζητούσαν το ξεδίπλωμα μίας τρίτης παλαιστινιακής εξέγερσης («Ιντιφάντα») σε βάρος των ισραηλινών αρχών.
Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ αλ Μάλκι κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι επιδιώκει να υποκινήσει μια τρίτη Ιντιφάντα,«για να άρει την προσοχή από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, όπου έχει αποτύχει παταγωδώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: