Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΡΟΝΟΙΑΣ του ΠΑΜΕ


Στις 15 Οκτώβρη δικάζονται τρείς συνδικαλιστές του νοσοκομείου Σάμου. Διώκονται γιατί τον Απρίλη του 2013 μπήκαν μπροστά στην υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων σωματείων και φορέων να μην επιτρέψουν στους φασίστες της χρυσής αυγής να δώσουν αίμα «μόνο για Έλληνες», να μην τους επιτρέψουν να στάξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Σάμου.

Θυμίζουμε ότι το μήνυμα πως είναι ανεπιθύμητοι οι φασίστες στα νοσοκομεία το είχαν στείλει δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία νοσοκομείων και η ομοσπονδία. Μάλιστα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ακύρωσαν αρκετές φιέστες του ναζιστικού μορφώματος  αιμοδοσίας με εθνικά, φυλετικά χαρακτηριστικά παρά τη στήριξη που βρήκαν από ορισμένους Διοικητές και Διευθυντές.
        Σήμερα φαίνεται ακόμα πιο καθαρά ο ρόλος αυτού του ναζιστικού μορφώματος στη στήριξη των εφοπλιστών και της μεγαλοεργοδοσίας, στη στήριξη του καπιταλισμού που γίνεται ακόμα πιο βάρβαρος και επιθετικός απέναντι στα εργατικά λαϊκά στρώματα, σε Έλληνες και μετανάστες, σε πρόσφυγες που το ίδιο το σύστημα ξεριζώνει από τον τόπο τους. Τα εγκλήματα τους απορρέουν από την ναζιστική- φασιστική ιδεολογία τους και δεν ξεπλένονται με τίποτα.
         Η δίκη των τριών συναδέλφων  συνιστά «σαφή παρέμβαση της δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας υπέρ της ναζιστικής οργάνωσης,  καθώς και απόπειρα νομιμοποίησης της ρατσιστικής αιμοδοσίας με εθνικά, φυλετικά χαρακτηριστικά», όπως τονίζει το σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Σάμου. Κι ως υγειονομικοί δεν μπορεί παρά να αντιπαλέψουμε αυτή την πρακτική. Εμείς παλεύουμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές ανεξάρτητα από το χρώμα δέρματος ή την εθνικότητα.
Βαριές ευθύνες έχουν τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που καλλιέργησαν και καλλιεργούν με τη στάση τους κλίμα ανοχής απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα, δεν την αντιπάλεψαν ουσιαστικά.
        Συναδέλφισσες, συνάδελφοι κανείς υγειονομικός να μη δεχτεί να υπερασπιστεί τους πολιτικούς απόγονους των ναζί, των ταγμάτων ασφαλείας και των δοσίλογων που ευθύνονται για χιλιάδες νεκρούς που υπήρξαν θύματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα.

        Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία των υγειονομικών και των εργαζομένων όλων των κλάδων, σε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν δίπλα στους συνδικαλιστές που διώκονται. Να συμβάλλουν να δυναμώσει το κλίμα απομόνωσης της φωνής των ναζιστών- φασιστών μέσα στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας. Να συμβάλλουν ακόμα πιο αποφασιστικά στον αγώνα ενάντια στο φασισμό- ναζισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: