Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Πρόκληση η απαλλαγή των εφοπλιστών ακόμα και από το 20ευρω!

Με τροπολογία που πέρασε χτες από τη Βουλή, η «οικειοθελής φορολόγηση» των εφοπλιστών μετατρέπεται σε «αέρα κοπανιστό»
Ψηφίστηκε χτες από τα κόμματα της συγκυβέρνησης στο Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής, με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, η προκλητική κυβερνητική τροπολογία με την οποία επί της ουσίας οι εφοπλιστές απαλλάσσονται ακόμα και από αυτό το ψίχουλο των 420 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν συμφωνήσει να καταβάλλουν ως «οικειοθελή φορολόγηση» σε βάθος 3ετίας. Υπέρ ψήφισαν 52 βουλευτές, κατά 36 και «παρών» ο Γρ. Ψαριανός.
Πιο συγκεκριμένα, στις 18/7/2013 είχε υπογραφεί μεταξύ της κυβέρνησης και της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ένα «συνυποσχετικό» με το οποίο οι εφοπλιστές εμφανίζονταν... ως εθνικοί ευεργέτες, επειδή συμφώνησαν να καταβάλουν «οικειοθελώς» το παραπάνω ποσό που αντιστοιχούσε σε... 20 ευρώ τη μέρα ανά μονάδα πλοίου! Το «συνυποσχετικό» επικυρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη από τη Βουλή με κυβερνητική τροπολογία στο νόμο για τον ΕΝΦΙΑ.
Το «πρόβλημα» ήταν ότι η τότε τροπολογία περιείχε τον όρο «υποχρεωτική» φορολογία... Τώρα η κυβέρνηση επανέρχεται και κατ' εντολή των εφοπλιστών αφενός «βγάζει από τη μέση» τον όρο «υποχρεωτική» και αφετέρου παρατείνει το διάστημα καταβολής του δήθεν φόρου από τα 3 χρόνια στα 4!

Δεν υπάρχουν σχόλια: