Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Σε κατάλυψη το Λύκειο Γαλάτιστας

Η έλλειψη καθηγητή Μαθηματικών ή καλύτερα η μη επιστροφή του καθηγητή μαθηματικών που αποσπάσθηκε στο Γυμνάσιο- Λύκειο του χωριού του στη Γαλάτιστα που είναι η οργανική του θέση, οδήγησε τους  μαθητές σε κατάληψη.
Πρέπει επί τέλους η πολιτεία να ενδιαφέρεται για τη μόρφωση των μαθητών και όχι να αποσπά τα .....δικά της παιδιά στους τόπους καταγωγής τους αφήνοντας τους μαθητές χωρίς τον καθηγητή τους.
Δεν ξέρουμε αν γίνανε και πόσες γίνανε προσπάθειες από τη Δ/νση του Λυκείου, από το Σύλλογο Γονέων , από την Δημοτική Κοινότητα , από τον Δήμο Πολύγύρου προς τους αρμοδίους αλλά καλό είναι και στο ...και ένα λεπτό να δούνε όλοι σοβαρά το θέμα.
Είχαμε γράψει και παλιότερα για το θέμα αυτό. ανατρέξτε στην ανάρτηση μας και θα καταλάβετε.
Και μια παραίνεση, στα παιδιά. 
ΦΥΛΑΞΤΕ ΩΣ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 

Και κάποιοι πριν ρίξουν το φταίξιμο στα παιδιά ας ρωτήσουν τον καθρέφτη. Αυτός θα τους δείξει τους υπαίτιους. Και όχι βία στα παιδιά. 
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ του συστήματος που υπηρετούν αυτοί

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καθηγητές που πάνω από όλα βάζουν το δικό τους, κακώς εννοούμενο συμφέρον, και όχι το συμφέρον των παιδιών-μαθητών, δεν είναι καθηγητές.
Αλήθεια αυτός ο καθηγητής όταν επιστρέψει στην έδρα του πως θα αντικρίσει τους μαθητές που τους άφησε για να πάει στο σχολείο του χωριού; Τι θα τους πει στη λογική ερώτηση "γιατί ενώ ήθελες να έρθει στη Γαλάτιστα ήθελες να πας αμέσως μετά στο χωριό σου;"
Και τον αγώνα για μόρφωση που κάνουν αυτή τη στιγμή οι μαθητές έπρεπε από την πρώτη στιγμή να την κάνουν οι γονείς τους.