Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Περί ….υφυπουργείου αγκορνιτσιών(*)

Φίλοι μας πήραν τηλέφωνο, αλλά και μας στείλανε και σχόλιο  με την παράκληση να μην το ανεβάσουμε, θεωρώντας το σχόλιο που ανεβάσαμε μειωτικό για τον Τάσο Κανταρά.

Ο ίδιος βέβαια κατάλαβε τι κρυβόταν πίσω από το σχόλιο μας, και πως κάτι τέτοιο, δηλαδή μειωτικό, δεν συμβαίνει.   Το ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση συμπεραίνεται και από το γεγονός πως πάντα ανεβάζουμε τα κείμενα που μας στέλνει.
Και για τους αμύητους, που είναι οι περισσότεροι, σας κάνουμε και εσάς  κοινωνούς στο πως προήλθε το…..ΑΓΚΟΡΝΙΤΣΙΩΝ.
Κατά την διάρκεια της Χούντας μέναμε στη Θεσσαλονίκη μαζί στο ίδιο διαμέρισμα  και με τον ξάδελφο του. Μαζί με  άλλα παιδιά, που μένανε κοντά μας συχνάζαμε στην ίδια καφετέρια. Εκεί, θέλοντας να κάνουμε τη δική μας λαϊκή ….επανάσταση είχαμε σχηματίσει «κυβέρνηση του βουνού και του λόγγου».  Και το για πάρα πολλά χρόνια ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ  το αναδομήσαμε σε  «ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ και ΑΓΚΟΡΝΙΤΙΣΙΩΝ».
 ΑΓΚΟΡΝΙΤΣΙΩΝ γιατί  το ξαδελφάκι του – στο οποίο δώσαμε αυτό το … Υπουργείο ήταν γόνος κτηνοτροφικής οικογένειας και μια μέρα τον είχαμε δει να σε έχει σε μια αγκορνιτσιά τα ραδιοφωνάκι του κρεμασμένο και να βόσκει τα πρόβατα.
Από τότε, 40 και βάλε  χρόνια, occasione data – να μην ξεχνάμε και τα λατινικά μας -  μαζί του  αλλά και με τα άλλα παιδιά -ναι ναι ναι ακόμα παιδιά είμαστε- πάντα θυμόμαστε εκείνη την …κυβέρνηση και πειραζόμαστε.
Αυτό λοιπόν είναι το «Υφυπουργείο αγκορνιτσιών» που τόσα σχόλια ακούστηκαν.  Μάλλον θα έπρεπε να το βάλουμε σε εισαγωγικά ή τελείες.

Και πάλι συγνώμη Τάσο για την αναστάτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: